PUHU Projesinin akıbeti ne oldu?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sınır karakollarının uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayacağı açıklanan TÜBİTAK’ın PUHU Projesi’nin akıbetini sordu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, birinci aşaması tamamlanan projenin yeni alanlarda devam ettirileceğini bildirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde TÜBİTAK tarafından geçtiğimiz yıllarda hazırlanan PUHU Projesi kapsamında sınır karakollarının uzaktan kontrol edilebilmesine olanak sağlanacağının açıklandığını anımsattı.  Otomatik izleme ve hedef tespiti de sağlanacak olan projeyle onlarca şehit verdiğimiz Aktütün ve Dağlıca gibi saldırıların da önleneceği, Uludere’de yaşanan faciaların da önüne geçileceği yönünde açıklamalarda bulunulduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, TPAO’nun da projeden faydalanmak istediği yönündeki açıklamalara da dikkat çekerek, bu projenin akıbetinin ne olduğunu sordu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, “PUHU Projesi çerçevesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), birinci aşamanın tamamlanmasının ardından TÜBİTAK'tan projenin yeni alanlarda devam ettirilmesi talebinde bulunmuştur. Bu şekilde, yeni fazlara yönelik çalışmalara başlanabilecektir”  dedi.

PUHU PROJESİ FETÖ DAVASINDA

FETÖ TÜBİTAK Yapılanması ile ilgili ifade tutanaklarında PUHU projesinin TSK açısından önem arz eden bir proje olduğu, TPAO tarafından da talep edildiği ve konuyla ilgili yaşanan sorunlarda kapsamlı olarak yer alıyor. PUHU sistemi video kablo çıkışı olan tüm termal kameralar uyumlu çalışabilen bir diz üstü bilgisayar ve TÜBİTAK tarafından geliştirilmiş işlemci kart ve yazılımdan oluşuyor.

Bakmadan Geçme