Prof. Latiç: 'Boşnak Halkı Türkiye'yi Örnek Alıyor'

PROF. DR. CEMALETTİN LATİÇ: 'BOSNA HERSEK BULVARI BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI'

“Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Paneli” için ilimize gelen Bilge Kral Aliya’nın dava arkadaşı ve Bosna milli marşının yazarı Prof. Dr. Cemalettin Latiç ile bürokrat, eski milletvekili ve yazar Dr. Hüseyin Kansu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

PROF. DR. CEMALETTİN LATİÇ: “BOSNA HERSEK BULVARI BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan Prof. Dr. Cemalettin Latiç, ilk defa geldiği Elazığ’da Bosna-Hersek adını taşıyan bulvarı görünce çok duygulandığını belirtti. Türkiye’nin Boşnak kültürüne çok yakın olduğunu ve ülkelerinde Türkçenin seçmeli dil olarak çocuklara öğretildiğini aktaran Profesör Latiç, bu açıdan ülkelerindeki batı kültürüne hayran birtakım çevrelerin de ağır eleştirilerine maruz kaldıklarını aktardı. Kendilerini İslam’la ilk olarak Türklerin tanıştırdığını ve Türklere çok şey borçlu olduklarını ifade eden Profesör Latiç, bu açıdan yıllarca yol arkadaşlığı yapmış Aliya İzzetbegoviç’i Türk gençlerine anlatmak için geldiği Elazığ’da çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.

BAŞKAN YANILMAZ: “DEĞERLİ BİR DAVA ADAMINI ANIYORUZ”

Hayatı boyunca Müslümanlar için mücadele etmiş Aliya İzzetbegoviç ile birçok defa Türkiye ve Saray Bosna’da bir araya geldiğini kaydeden Başkan Yanılmaz, kendisinin örnek alınan değerli bir lider olduğunu kaydetti. Türkiye’nin Bosna-Hersek halkını kendisine çok yakın hissettiğini kaydeden Başkan Yanılmaz, 1999 senesinde kendisinin de doğalgaz alt yapı çalışmaları dolayısıyla Saray Bosna’da bulunduğunu ve Boşnak halkının Türk halkıyla kültür olarak çok yakın olduğunu belirtti. “Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Paneli” ile çok değerli bir dava insanını andıklarını kaydeden Başkan Yanılmaz, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek programa başta gençler olmak üzere tüm hemşerilerimizi beklediklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme