Prof. Dr. Yasemin Açık 'Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' Listesinde

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Dergisi tarafından 'En Güçlü 50 İş Kadını' listesinde Türkiye'nin en güçlü 44. kadını seçildi. Prof. Dr. Açık, 2016 yılında 250 milyon dolarlık yatırım yaparak, Türkiye çimento sektörüne direkt yatırım yapan tek kadın konumunda yer alıyor.

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, iş dünyasının önde gelen yayınlarından Fortune Dergisi tarafından, bu yıl 9.’cusu yayımlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını" listesinde 44’üncü sırada yer aldı. Prof. Dr. Yasemin Açık, geçtiğimiz yıl 49. sıradan girdiği bu listede bir yıl içinde 5 sıra birden yükseldi.

 

Türk iş dünyasının vizyoner ve yenilikçi kadın liderlerinin yer aldığı "Fortune En Güçlü 50 İş Kadını Listesi"; yönetilen şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı ve yönü, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi gibi kriterlere göre belirleniyor. Listede yer alan başarılı isimler, kadın iş gücünün performansını göstermesi açısından önem taşıyor. Halk sağlığı uzmanı da olan Prof. Dr. Yasemin Açık’ın, 2016 yılında 250 milyon dolarlık yatırımla, Türkiye çimento sektörüne direkt yatırım yapan tek kadın ünvanını aldığını vurgulayan Fortune;  Seza Çimento’nun bu yıl özelikle denizaşırı çimento ihracatında büyük rol oynayacak lojistik ve liman operasyonlarına yönelik yatırımlarına ağırlık vereceğini de belirtti.

Bakmadan Geçme