Perakende Satış Endeksleri

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %0,5 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %3,6, otomotiv yakıtı satışları %1,2 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,6 azaldı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde; elektrikli eşya ve mobilya satışları %5,4, posta veya internet üzerinden satışlar %2,9 azalırken, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,2, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %4,4 arttı, bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları ise aynı seviyede kaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacim 

 
Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,3, otomotiv yakıtı satışları %4,7 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %2,5 azaldı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %2,1, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %9,3 artarken, elektrikli eşya ve mobilya satışları %4, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %5, posta veya internet üzerinden satışlar %6,5 azaldı.


Perakende ciro bir önceki aya göre %0,6 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %4, otomotiv yakıtı satışları %0,3 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,4 azaldı.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %12,3 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,3 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %11,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %9,6, otomotiv yakıtı satışları %19,3 arttı.

Perakende satış endeksleri, Haziran 2017

 
Perakende satış hacmi bir önceki çeyreğe göre %2,4 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %2,4 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacmi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,8 arttı.

Perakende ciro bir önceki çeyreğe göre %2,9 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %2,9 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende ciro ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,2 arttı.

Bakmadan Geçme