Ortaklaşa Düzenlene Toplantıda Küçükbaş Hayvan Sağlığı Ele Alındı

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ile Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği İlimizde ki Küçükbaş Hayvan sağlığı ve yemlerin kullanımı ve yemlemenin önemi konulu bilgilendirme toplantısı

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ile Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği İlimizde ki Küçükbaş Hayvan sağlığı ve yemlerin kullanımı ve yemlemenin önemi konulu bilgilendirme toplantısı ,Ramada (Altın Kayısı) otelde yapıldı. Toplantıya Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Hayvansal Üretim Müdürü Serkan ÇAPACI, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mustafa ALTUNOK, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir MACİT, TKDK İl Koordinatörü Murat TUNÇ, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan AKIN, Tarım Kredi Yem Elazığ Şube Müdürü Murat  DEMİRCİ, Yönetim kurulu, Denetim kurulu, İlçe temsilcileri, Örnek yetiştiriciler ve Yetiştirici Muhtarlar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın,

"Değerli yetiştiricilerimiz ve tüm katılımcı arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz programımıza. Şimdi bildiğiniz gibi bizler kurulduğumuz günden bugüne Tarım ve Hayvancılığın önemini her platform da her alanda anlatıyoruz. Çünkü Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz, bizlerin üretmesi lazım üretene destek olması lazım. Diyen AKIN sözlerine şöyle devam etti; Kırsal da en zor iş olan Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan yetiştiricilerimiz gerçekten bunu gönüllü ve hiçbir karşılık beklemeden fedakârca yapıyorlar, Bu anlamda tüm yetiştiricilerimize bir daha teşekkür ediyorum dedi. Ülke olarak engebeli arazilerimiz olduğu için kesinlikle küçükbaş hayvancılığın yapılması gerekliliğini vurguladı. Ben bütün yetiştiricilerimiz adına Genel müdürlüğümüze ve emeği geçen bölge müdürümüz Mustafa ALTUNOK’ a ve müdür yardımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Altunok ise;

"Tarım Kredi Kooperatifleri ile Tarım Kredi Yem ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koordine edilen ilimizde ki küçükbaş hayvan yemlerinin kullanımı ve tanıtımı konulu toplantıya hepiniz hoş geldiniz dedi. Malatya Bölgemiz de dokuz ilde elli birim kooperatifi ve iki yüz beş personeli ile tüm üreticilerin Tarımsal ve Hayvansal tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır"ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü  Tahir Macit toplantının hayırlı olmasını dileyerek;

"Özellikle bu toplantının hayırlı olmasını ve bereketli geçmesini diliyorum dedi.  Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin Tarım ve Hayvancılık sektörünün en zor, en çileli yetiştiriciliğinden bir tanesi olduğunu söyleyen MACİT;  Zor ama zor olmasının yanında kazanç olarak iyi yem gideri olarak ta düşük bir hayvancılık türü olduğunu dile getirdi ve Bu tür toplantılara katıldığınız ilgi duyduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

TKDK il Koordinatörü  Murat Tunç Türkiye'nin tarım ailesi ile birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek;

"Böyle toplantılar bizim için çok iyi oluyor, çünkü Türkiye’nin en büyük ailesi Tarım ailesi ile bir araya gelmek bizim için bir şereftir dedi. Biz büyük bir aileyiz, bizler bürokratlar olarak zaten bir aradayız sizlerin bizleri zorlaması lazım, bizleri yönlendirmeniz lazım, eksiklerinizi bizlerle paylaşmanız lazım"ifadelerini kullandı..

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Hayvansal Üretim Müdürü  Serkan Çapacı'da 1650 birim kooperatif ve 17 bölge birliğinin ihtiyacı olan tarımsal girdileri kaliteli ve uygun fiatlarla karşılamaya çalıştıklarını belirterek;

"Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürüm, Tarım ve Orman İl Müdürüm, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanım, İl Koordinatörüm, Bölge Müdür Yardımcılarım, Tarım Kredi Şubemizin Değerli Müdürü, diğer çalışma arkadaşlarımız ve bu Ülkenin olmazsa olmazı siz değerli üreticilerimiz hepinizi saygılarımla selamlıyorum dedi. Bin altı yüz elli birim kooperatif on yedi Bölge Birliği ile ortaklarının ihtiyacı olan bütün tarımsal girdileri kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılamaya çalıştıklarını" dile getirdi.

Protokol konuşmalarının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri Elazığ yem şube müdürü Murat DEMİRCİ Küçükbaş Hayvan yemlerinin kullanımı ve yemlemenin önemi ile ilgili sunum yaptı, Sunumdan sonra Sorun ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Katkı sunan Tarım Kredi yetkililerine Plaket verildi. Plaket takdiminden sonra yemeğe geçildi.

Bakmadan Geçme