Öğrenciler Hizmetlere Hayran Kaldı

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kredi yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrencilere belediye tarafından hayata geçirilen projeleri tanıtmak ve yerinde incelemek üzere bir dizi gezi programı düzenledi

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kredi yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrencilere belediye tarafından hayata geçirilen projeleri tanıtmak ve yerinde incelemek üzere bir dizi gezi programı düzenledi. Programa Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ve il dışından okumak üzere ilimize gelen çok sayıda kız öğrenci katıldı.

Gezi programının ilk durağı Çöpten Enerji Üretim Tesisi oldu. Aralarında mühendis adayı çok sayıda öğrencinin bulunduğu grup yetkililerinden tesis ve tesisin amacı ile ilgili önemli bilgiler aldı. öğrenciler daha sonra ise bölgesinin en büyük hayvan bakım evi olma özelliğini taşıyan ve Elazığ Belediyesi'nin önemli projelerinden olan  Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi'ni ziyaret ettiler. Hayvan barınaklarını ve ameliyathaneleri yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler hastanenin çok donanımlı olmasının minik dostlarımız açısından gayet sevindirici ve faydalı olduğunu belirttiler.

Daha sonra Kültür  Park ve Hayır Çarşısı'nı ziyaret eden öğrenciler, özellikle Elazığ Belediyesi'nin önemli sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği ve binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımızın faydalandığı  Hayır Çarşısı'na hayran kaldılar.

Öğrencilerin sonraki durağı ise Harput oldu. Kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sunmak ve yöresel el sanatlarımızın zenginliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı gezen öğrenciler, yapılan çalışmaları büyük bir beğeni ile incelediler.

Ziyaret sonrası program ile ilgili konuşma yapan Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ise düzenledikleri gezinin özellikle il dışından gelen öğrenciler için şehri ve şehre yapılan hizmetleri tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu belirterek bu gibi faaliyetleri belirli aralıklarla düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti. İlimizin tanıtımında her bir öğrencinin birer kültür elçisi olduğunu belirten Keskin, Başta Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

İlimize başka illerden okumak üzere gelen ve Elazığ'ı yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler ise birçok hizmeti hayata geçirdiği ve kendilerine bu hizmetleri yakından tanıtma imkanın sunması dolayısıyla Başta Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a sonrada emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme