Öğ-der Malatya Şubesinde Olağnüstü Kongre

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Malatya şubesinde olağan üstü kongre.

Milli Görüş teşkilatlarında olan ve ülkemizin en köklü derneklerinden olan ÖĞ-DER’in Malatya şube başkanı Ramazan Güllüoğlu yapılan olağanüstü kongre ile görevi Harun Şahin’e devretti.

ÖĞ-DER Genel başkan yardımcısı Mustafa Aydın’ın da katılımı ile yapılan olağanüstü kongre ile göreve gelen yeni başkan Şahin; ‘’  Talim ve Terbiye: İnsanın, yaratıldığı fıtratın muhafazası için doğumundan ölümüne kadar, İslam´ın temel esasları doğrultusunda itikatta, ilimde, akılda, din ve ahlakta, ibadet ve amelde, beden ve ruh sağlığında, sosyal hayatta, iktisatta, ekonomide, siyasette, hukukta; hidayet, feraset, dirayet sahibi salih kimseler olarak yetiştirilmesi, dünya ve ahiret saadeti için hazırlanması ilmi ve işidir.

ÖĞ-DER, eğitimi her sınıf ve seviyedeki insanın düşünce ve davranışlarında, yanlışı değil doğruyu, zararlıyı değil faydalıyı, zulmü değil adaleti, çirkini değil güzeli, kötüyü değil iyiyi seçip uygun vasıtalarla ameli meleke kazandırmaya yönelik planlı programlı çalışma süreci olarak görür. ‘’ dedi.

ÖĞ-DER Genel Başkan yardımcısı Mustafa Aydın ise şunları kaydetti ;’’ Türkiye bin yıllık tarihi boyunca dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olmuştur. Böyle bir maziye sahip olan ülkemiz, gelişmiş ülkeler arasındaki yerini yeniden kazanmak zorundadır. Gelişmenin amacı da aracı da insandır. Barış, hürriyet, adalet, refah ve itibar insan ve toplum içindir. İnsan ve toplumun layık olduğu maddi ve manevi refaha ulaşmasını sağlayacak yepyeni bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bu yeni anlayış MİLLİ GÖRÜŞ´tür. Bu yeni anlayışın yerleşmesinde eğitim, öğretim ve terbiyenin önemi büyüktür.

 

ÖĞ-DER insanı maddi ve manevi bakımdan kalkındıracak bu yeni anlayışın ihyasına katkıda bulunmayı kendisi için en büyük şeref saymaktadır. Çünkü toplumun Milli Görüş olmaksızın saadet bulaması imkânsızdır.’’

Bu hafta başında yapılan konreye Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Malatya şube başkanı Tayyar Emre, Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Malatya şube başkanı Sinan Erarslan, Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleri, CANSUYU Yardımlaşma ve Dayanışma derneği Malatya şube başkanı Razaman Özarslan, Milli Gazete Malatya temsilcisi Abdullah Öner, Saadet Partisi gençlik kolları il başkanı Yunus Savaş, AGD dergisi Malatya temsilcisi Ahmet Enfal Metin ve ilimizde görev yapan bir çok eğitimci katıldılar.

Kongre ile başkanlık görevini devreden Ramazan Güllüoğlu; ‘’ Başta aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum ailelerine ve milletimize sabırlar niyaz ediyorum. Yakın tarihte elim bir trafik kazası sonucunda vefat eden yönetim kurulu üyemiz Ahmet Duran İnce kardeşimi de bir kez daha huzurlarınızda rahmetle anıyorum ve ailesine Allah’tan baş sağlığı diliyorum…Kongremiz neticesinde göreve başlayacak olan kardeşlerime hayırlı çalışmalar dilerim.’’ Dedi.

ÖĞ-DER Malatya şubesinde yeni yönetim kurulunda yer alan bazı isimler şöyle ; Harun Şahin (başkan), İsmail Esen, Cumali Marasalı, Muhammed Kara, Şevket Topuz.

Bakmadan Geçme