Ödüllü Yarışma İçin Hazırlıklar Sürüyor

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından düzenlenecek ödüllü Dede Korkut Hikâye yarışması için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

30 Haziran 2018 tarihinde son hikâye tesliminin yapılacağı yarışma için adaylar birbirinden ilginç ve özgün eserler oluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türk hikâyeciliğinin zengin ve güçlü arka planına dikkat çekmek, edebiyata yatkın öğrencileri teşvik etmek, dil ve kültürümüze katkı sunmak amacıyla düzenlenecek ödüllü hikâye yarışması, Ortaöğrenim öğrencileri ve yetişkinler kategorisi olarak iki farklı gruptan oluşacak.

Yarışmaya katılacak ortaöğrenim öğrencileri hazırladıkları eserleri 30 Haziran 2018 tarihine kadar Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, yetişkin adaylar ise Gıyasettin Dağ adına Bizim Külliye Dergisi İzzetpaşa Caddesi, İzzetpaşa Vakfı Ek Bina No: 16/4 ELAZIĞ adresine teslim edecek.

Öğrenciler kategorisinde dereceye girecek birinci yarışmacıya tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edilecek. Yetişkinler kategorisinde ise birinci yarışmacıya 5 bin TL, ikinci yarışmacıya 3 bin TL, üçüncü yarışmacıya da 2 bin TL hediye edilecek.

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre detaylı bilgi almak isteyen adayların www.elazig.bel.tr ve www.bizimkulliye.com adreslerine ulaşarak bilgi alabilecekleri belirtildi.           

Bakmadan Geçme