Nerede oy kullanacağım

2018 YSK son dakika Nerede oy kullanacağım, seçmen kütük listesi YSK seçmen TC ile sorgulama nasıl yapılır


NEREDE OY KULLANACAĞIM?
Yurt içi seçmen kütüğü listeleri 2 Mayıs Çarşamba günü saat 08.00'de askıya çıktı. 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. Vatandaşlar internet üzerinden de nereden oy kullanacaklarını öğrenebilecek. Yeni seçmen sorgulaması aktif olmadığı için henüz buna yanıt verilemiyor. Sorgulama sayfası açılır açılmaz aşağıdaki linkten bunu öğrenebilirsiniz.
 
YSK Seçmen Sorgulama e Devlet-Nasıl Oy Kullanacağım?
Genel seçime sayılı günler kala YSK seçmen sorgulama yapmak istiyorsanız sitemizdeki linke tıklamanız ve TC kimlik numaranızı buraya girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulamalarını T.C kimlik no ile e Devlet üzerinden de yapmak mümkün. Android ve iOS işletim sistemli cihazlara da indirilebilecek uygulama ile sorgulama işlemleri yapılabilecek. 2018 YSK seçmen sorgulama sayfasını ve detaylı bilgileri sayfamızdan takip edebilirsiniz.  Seçim yerleri henüz belli olmasa da, YSK'nın seçim takvimi belli olduğunda işlemler de yapılabilecek. YSK seçmen sorgulama sayfalarına aşağıda verdiğimiz linkleri kullanarak ulaşabilirsiniz.
https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp YURT İÇİ
https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp    YURT DIŞI
ASKERLER OY KULLANABİLECEK Mİ?
Oy verme günü itibarıyla silah altında olan er ve erbaşlara ilişkin bilgiler, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünden, askeri öğrenciler ve yedek subay öğrencilerine ait bilgiler de Genelkurmay Başkanlığından alınarak bu kişilerin seçmen kütüğündeki kayıtları dondurulacak.
Askerliği nedeniyle daha önceden kayıtları dondurulanlardan oy verme günü itibarıyla terhis olacaklar var ise kayıtları "oy kullanabilir" hale getirilecek.
 

Bakmadan Geçme