Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt'a Yakışan Bir Festival Oldu

24.YEŞİLYURT KÜLTÜR, KİRAZ VE SPOR FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bu yıl 24 ncüsünü gerçekleştirdiğimiz Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimizin Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’a yakışan boyutlarda geçmesi hepimizi onurlandırdı. Festivalimiz, toplumun tüm kesimlerine yönelik etkinlikleri ve organizasyonlarıyla  Malatya ve Yeşilyurt’un tanıtımına büyük katkı sunarken, birlik ve beraberliğimizi güçlenmesine vesile olmuştur” dedi.

“FESTİVALİMİZ YEŞİLYURT MARKASINI DÜNYAYA TANITMIŞTIR”

Başkan Çınar, “Yeşilyurt’umuzun tarihini, geleneklerini ve göreneklerini, sokak oyunlarını, kültürel değerlerini günümüze taşımanın yanı sıra gelecek kuşaklara aktarması için düzenlenen 24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimiz bir yandan kentin ekonomisinin canlanmasına ve hareketlenmesine vesile olurken, diğer yandan ilçenin tüm güzelliklerinin dünyaya aktarılmasına imkân tanımıştır. Bizim amacımız; kentimizi ve ilçemizin tüm güzelliklerini geniş kesimlere duyurmak ve tanıtımı sağlıklı zeminde yürütmektir. Festivalimiz, Yeşilyurt markasının dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynamıştır. Yeşilyurt huzur ve kardeşliğin doruklarda yaşandığı bir ilçedir, yatırımlarla çehresi değişmiştir, ilçemizin tüm güzelliklerini festival aracılığıyla tüm dünyaya bir kez daha yansıttık” dedi.

“FESTİVALİMİZ TOPLUMSAL HUZUR VE DAYANIŞMAMIZA KATKI SUNMUŞTUR”

“Festivalimizin her anı ayrı bir renk, heyecan ve coşkulu doluydu” diyerek açıklamasına devam eden Başkan Çınar, “Yoğun ilgi altında gerçekleşen kortej yürüyüşümüz ve ardından açılış töreniyle başlayan festivalimiz kapsamındaki sportif ve kültürel etkinlikler kıymetli hemşerilerimiz ve gurbetçi vatandaşlarımıza doyasıya bir festival heyecanını yaşamalarına neden olmuştur. Kardeşlik, dayanışma ve birliktelik havasında geçen festival etkinlikleri boyunca Yeşilyurt İlçesinde yaşanan hareketlik ve renkli görüntüler hepimiz ziyadesiyle mutlu etmiştir. 2018 yılı sloganımız olan ‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ anlayışını tam manasıyla kent sakinlerine hissettiren festivalimiz, toplumsal huzur, kardeşlik ve dayanışma ruhuna güç vermiştir. Festivalimizin ilçemizin dört bir tarafında aynı heyecan ve coşkuyla geçmesine önem verdik. Karakucak güreşlerimiz, futbol turnuvamız, atlı cirit yarışmalarımız, yöresel yemek ikramlarımız, folklor gösterimiz ve muhteşem bir atmosfer altında gerçekleştirdiğimiz Ferhat Göçer konseriyle her anı renkli canlı ve heyecanlı bir festivali hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanlarımızın mutluluklarına mutluluk katan festivalimizin başarıya ulaşması noktasında desteklerini esirgemeyen Valiliğimize, İlçe Kaymakamlığımıza, İstanbul Yeşilyurt Derneğine, kurum ve kuruluşlarımıza,  etkinliklerimize ilgi gösteren değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Karakucak Güreşlerimizin ödül törenine katılarak bizleri onurlandıran Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci başta olmak üzere protokolümüzün saygıdeğer üyelerine, iş insanlarımıza, siyaset ve spor dünyamızın önde gelen isimlerine, mahalle muhtarlarımıza, ilçemizde ağırladığımız basın mensuplarına, festivalimizi canlı yayınlayan yerel ve ulusal medya kuruluşlarımızın temsilcilerine, gazetecilerimize ve gurbetçi vatandaşlarımıza şahsım ve ilçe sakinleri adına şükranlarımı sunarım. Festival için aylardır yoğun mesai yapan Başkan Yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize ve personellerimize de ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞPEHLİVANLIĞI KAHRAMANMARAŞ’TAN  ‘ENES BANDIRMA’ KAZANDI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yeşilyurt Fahri Nalbant Karakucak Güreşlerinde Başpehlivanlığı Kahramanmaraş’tan katılan Enes Bandırma kazandı. Toplamda 60 bin TL ödüllü Fahri Nalbant Karakucak Güreşlerine il dışından ve Malatya’dan büyükler, minikler ve yıldızlar kategorileri olmak üzere birçok güreşçi katıldı.

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen müsabakaların sonunda Başpehlivanlık için Kahramanmaraş’tan katılan Enes Bandırma ve Halil Hopur er meydanına çıktı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan başpehlivanlık güreşinde Enes Bandırma başpehlivan oldu. Güreşçilere ödül ve madalyalarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali Vekili Ali Sakar, AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

MEHMET ALİ PALANCI 2018 YILI GÜREŞ AĞASI OLDU

Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri sırasında gelecek yılın güreş ağası da belli oldu.  Açık artırma usulüyle yapılan ağalık seçiminde 2019 Yılı Güreş Ağası olarak Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi, İş insanı Mehmet Ali Palancı oldu.

‘EN İYİ KİRAZ’ İLE ‘EN BAKIMLI KİRAZ BAHÇESİ’ YARIŞMASI YAPILDI

Yeşilyurt’un dillere destan dalbastı kirazının tanıtımını yapmak ayrıca kiraz üreticilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘En Bakımlı Kiraz Bahçesi’ ile ‘ En İyi Kiraz’ yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın katılımıyla düzenlenen törenle takdim edildi.

Dereceye giren üreticilere toplam 7 bin 500 TL para ödülü, çeyrek altın ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler verildi.

‘MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ; YEŞİLYURT’ FOTOĞRAF SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yeşilyurt’un kültürel ve doğal zenginliklerini farklı fotoğraf kareleriyle bir araya getirip ilçenin tanıtımını daha geniş kesimlere duyurmak amacıyla düzenlenen ‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ isimli fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, Yeni Cami Önü Soykan Parkında sergilendi. Yarışmayı birinci tamamlayan Ahmet Denizer, ikinci Yusuf Karaoğlu ve üçüncü Ahmet Aslan’ın ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.  

U-17 FUTBOL TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği halinde gerçekleşen U-17 Futbol Turnuvasında şampiyonluğu Türk Telekomspor elde ederken, ikinci Kale Gençlerbirliği, üçüncü Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, dördüncü 1932 Malatyagücü oldu.Dereceye giren takımların ödülleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın katıldığı törenle takdim edildi.

MEVLİD-İ ŞERİF, TOPLU SÜNNET VE TOPLU NİKÂH TÖRENLERİ YAPILDI

Çırmıhtı Ahmet Atılgan Parkında kahraman şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti, dualar ve ilahiler okunurken, festivale katılanlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından öğlen yemeği ikram edildi. Geleneksel hale getirilen toplu sünnet ve toplu nikâh törenleri renkli anlara sahne olurken, 10 çiftin nikâhı kıyıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tarafından nikâh akidleri gerçekleştirilen 10 çifte çeyrek altın ile Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi ‘ Bir Yastıkta’ projesi kapsamında hediye paketleri takdim edildi. Toplu sünnet töreninde ise sünnet işlemleri tamamlanan 80 çocuğa, Yeşilyurt Belediyesi tarafından çeyrek altın hediye edildi. 

FESTİVALDE ATA SPORUMUZ ATLI CİRİT UNUTULMADI

 

Ata sporumuz olan Atlı Cirit’i yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan Atlı Cirit Yarışmalarında büyük bir heyecan yaşandı.  MAŞTİ yanındaki alanda gerçekleştiren müsabakaları Erzurum Şengel Atlı Spor ve Cirit Kulübü birinci olarak tamamlarken, ikinci Sivas Önder Atlı Spor ve Cirit Kulübü, üçüncü Erzincan Atlı Spor Kulübü, dördüncü ise Yazıhan Atlı Cirit Kulübü oldu. Dereceye giren kulüplerin kupa, para ve teşekkür plâketleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları tarafından takdim edildi. Dereceye giren kulüplere toplam 5 bin 250 TL.para ödülü verildi.  Yarışmalara il dışından katılan Atlı Cirit Kulüplerinin temsilcileri, ata sporuna sahip çıkan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, yöresel hediyeler takdim ettiler.

YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Malatya ve Yeşilyurt’un yöresel yemekleri de festival kapsamında katılımcılara ikram edildi. Gedik Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa 700’e yakın davetli katıldı.  Yaprak sarması, analı-kızlı, içli köfte, kavurmalı yumru köfte, kiraz yaprağı köfte, yoğurt çorbası gibi birçok yöresel yemekten oluşan mönüye davetliler büyük ilgi gösterdi. Birbirinden lezzetli yemekler özellikle il dışından gelen konukların büyük beğenisini topladı.

BAŞKAN ÇINAR, TRT İLE BİRÇOK TELEVİZYON KURULUŞUNUN YAYINA KATILDI

Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan basın kuruluşu temsilcileri festivali izlemek üzere Yeşilyurt Belediyesinin daveti üzerine Malatya’ya gelerek etkinliklere katıldı.  Misafirlerle yakından ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TRT başta olmak üzere birçok ulusal ve yerel yayın yapan medya kuruluşunun yayınlarına katılarak festival ve Yeşilyurt hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.

BAŞKAN ÇINAR, 30 TELEVİZYON KURULUŞUNUN ORTAK CANLI YAYININDA SORULARI YANITLADI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivali takip etmek üzere Yeşilyurt’a gelen Türkiye’nin farklı illerinde faaliyetlerine devam eden yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Malatya’lı gazetecilerinde katılımıyla düzenlenen, ülke çapında ulusal yayın yapan 30 televizyon kuruluşunun ortak canlı yayınına katıldı. Başkan Çınar, iki saate yakın süren yayında, dört yıl içerisinde büyük bir değişime uğrayan Yeşilyurt’ ta ki yatırımlar ve hizmetlerin yanı sıra festival hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Bakmadan Geçme