MTTB Elazığ Başkanı Akgül'ün Yılbaşı Açıklaması

Ömer Faruk AKGÜL Milli Türk Talebe Birliği Elazığ İl Başkanı

Yılbaşı kutlamaları sembolik değeri yüksek toplumu ifsad etmeye yönelik bir mühendislik projesidir aslında.Noel Baba ise kapitalist sistemin bir yansıması olarak,maddi kazanç sağlama amacıyla uydurulan bir simgedir.Yani özet olarak “Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın” diğer adıdır.

 

Bir Batılılaşma bid’ati olarak icat edilen yılbaşı kutlamaları aslında dini olanı sekülerleştiren bir Batılılaşma ritüelidir. Hıristiyanların Noel ayinleri yılbaşı gibi pagan bir kutlama ile sentezlenerek, dini mahiyetinden sözde ayıklanarak Batılı ama seküler ritüel icat edilmiştir. Noel Ağacının yılbaşı süslemesi unsuruna dönüştülmesi, Noel Baba’yı da dinden arındırılmış bir tür mitolojik kahramana indirgeyen seküler uygulama; Hıristiyanlığa sonradan giren Avrupa’nın pagan adetini modernize ederek Müslüman topluma dayatılmış halidir.

 

Hristiyanların noeli yılbaşı adı altında kutlayacakları gün yaklaştıkça AVM’ler; müşteri memnuniyeti ve ilgi çekmek amacıyla süslemeler ve çeşitli etkinliklerle insanları harama ve tüketime zorluyorlar. “Noel Baba”nın çocuklara hikaye anlatmasından dijital yılbaşı ağacının süslenmesine, yurt dışı seyahatlerden hediye araba kazanmaya kadar yeni yıl kutlamaları kapsamında birçok etkinlik gerçekleştiren AVM’ler,tüketim çılgınlığını körükleyerek ,hem kapitalizmin çarkının dönmesini sağlamakta ,hemde bu vesileyle aileyi ve toplumu ifsad etmektedirler.

 

Bir Müslüman ülkesi olan Türkiye’de Noel kutlamaları herhangi bir Hıristiyan ülkesinden daha fazla rağbet görmektedir. Maksatlı eller tarafından sistemli şekilde halkın zihnine yerleştirilen “masum yılbaşı” algısıyla her türlü haramın kapıları ardına kadar açılmakta.Yapılan tüm bu etkinlikler ile Müslümanlar İslami duyarlılıktan uzaklaştırılarak haramlar da normalleştirilmektedir.

 

Biz Müslümanlar olarak, Hz. İsa’ya iman etmişiz. Ancak Hıristiyan emperyalist-sömürgeci devletler, Hz. İsa’nın doğumundan bile çıkar elde etmek için Noel Bayramı diye bir olay ortaya attılar. Söz konusu bayramda; ahlâksız görüntülere, sınırsızca tüketilen alkollü içeceklere, şarkılı türkülü eğlencelere ve büyük miktarda paraların akıtıldığına şahit oluyoruz. Bir Peygamberin doğumu asla bu şekilde kutlanamaz,kutlanmamalıdır da. Bu tamamen emperyalist-kapitalist sistemin uydurmasıdır. Bizi en çok üzen ise Müslümanların da bunu kutlayıp,bilerek veya bilmeyerek bu çarkın dönmesine alet edilmeleridir. Hıristiyanlar, bu vesile ile hem Müslümanları yozlaştırıyor, hem de onların sırtından para kazanıyorlar. İslâm’da böyle bir kutlama yolu ve yöntemi yoktur ve bugüne özel bir şey yapılması da doğru değildir. . İslam, bir bütün olarak anlaşılmalı ve Müslüman hayatının tümünü kuşatmalıdır. İbadette Müslüman ahlakta, siyasette, iktisatta ve sosyal hayatın diğer kalan kısmında gayri İslami bir hayat yaşamak en hafif tanımıyla tutarsızlıktır. "Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz?"( Bakara/85)

 

Müslümanların değerlerine yapılan tahribat yılın 365 günü devam etmektedir. “7/24 ekranlarda, internette, bazı gazete ve dergilerde insanımızın üzerine ifsad boşaltılmaktadır. Yılbaşı eğlenceleri de bunun bir parçasını oluşturmaktadır. 5 yıldızlı otellerde bir kişinin yemeği asgari ücretten bile fazla olduğunu düşünürsek, nasıl bir yozlaşma içinde olunduğunu görürüz. Bir taraftan sular seller gibi alkol tüketilirken, diğer taraftan ise Milli Piyango denilen bir kumar oyunuyla insanımız ve değerlerimiz dejenere edilmekte,ifsad edilmektedir.

 

Bir yandan geçim sıkıntısı, öte yandan da inanç noksanlığıyla “milli kumar”a meyil ettirilen vatandaşların sayısında son yıllarda büyük bir artış gözlemlenmektedir. Bu oran Sözde muhafazakârlaşan Türkiye’de son yıllarda yüzde 46.7 oranında artış göstererek görülmemiş seviyelere ulaşmıştır. Devlet için kazanç kapısına dönüştürülen kumar ile halk Milli Piyango, talih kuşu gibi süslü isimler ile kandırılmaktadır. Gerçekte ise oynatılan kumarlar sonucu yıkılan yuvalar, alt üst olan hayatlar ve intiharlar da gözden kaçırılmaktadır.

 

Bugün komünist Çin’in bazı okullarında bile “batı adetlerinin çin toplumu üzerindeki etkisini azaltmak için”Noel kutlamaları yasaklanmaktadır.Durum böyle iken Biz de; toplumumuzu modernleşme adına ifsad eden,özünden, dininden koparan ve topluma yıkım getiren bu batılı pagan ritüellerinin,mili piyango ve benzeri kumar oyunlarının bir an önce toplumumuzdan uzaklaştırılması için gereken adımların atılmasını idarecilerimizden, toplumumuz dan da bu konuda gereken hassasiyetleri göstermelerini sadece ve sadece Allah rızası için talep etmekteyiz.

“Ey iman edenler!içki,kumar,dikili taşlar ve fal okları ançak şeytan işi birer pisliktir.onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz”(maide süresi 90.ayet)

 

Bizden önceki peygamberlerin ve hak davetçilerinin dedikleri gibi bugün miladi 2019 yılına girerken bizlerde diyoruz ki ey kavmimiz ey ehlimiz vallahi biz endişeleniyoruz kaygılanıyoruz Allah için nereye bu gidiş ey kavmimiz kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun ve o büyük gün gelmeden önce ne olur hazırlık yapın.

Allah Resulü, "Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz’’ buyurmaktadır. Bir biçimde Yahudi ve Hristiyanlığa benzeme sayılacak ve en temelde Tevhide aykırı olan bütün bu gelenekleri bir kez daha reddetmenin imani bir zorunluluk olduğunu kamuoyuna duyururuz.

 

 

Ömer Faruk AKGÜL 

Milli Türk Talebe Birliği Elazığ İl Başkanı

Bakmadan Geçme