MTSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısı dün akşam yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısı dün akşam yapıldı.

15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda yapılan meclis toplantısına Meclis Başkanı Hasan Özkan, meclis divanı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

Genel Sekreter Remzi Yaşar tarafından okunan Şubat ayı mizanı oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra yönetim kurulunun bir aylık çalışmalarını sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine anlatan ve Malatya’nın ihracat rakamlarını açıklayan Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “2019 Ocak ayında Malatya’nın ihracat rakamlarına baktığımızda toplam ihracat tutarı TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) verilerine göre 28 milyon 690 bin dolardır. Bu ihracat rakamının en büyük kısmını her zaman olduğu gibi Malatya’nın ana ihracat kalemi olan kuru kayısı oluşturmaktadır. 2019 Ocak ayında TİM verilerine göre kuru meyve mamulleri ihracat tutarı yaklaşık 13 milyon Dolardır. Malatya’nın diğer bir lokomotif sektörü olan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün 2019 Ocak ayı ihracat tutarı ise 9 milyon 420 bin Dolardır.” Dedi.

Rakamların Malatya ihracat potansiyelini yansıtmadığını belirten Sadıkoğlu, “Malatya’nın genç, dinamik ve vatansever girişimcileri ilimizin ihracat rakamlarını çok çok yukarılara çıkaracak azme ve inanca sahiptir. İnşallah bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bizde TSO olarak bu girişimcilere elimizden gelen destek ve yardımları esirgemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında bakanlık tarafından açıklanan yatırım teşvik verilerine de yer veren Oğuzhan Sadıkoğlu,”Malatya’da 2018 yılında 92 adet yatırım teşvik belgesi alınmıştır. Bu 92 adet belgenin 3’ü yabancı sermayeye, 89’u ise yerli sermayeye verilmiştir. Verilen bu belgeleri kapsamında Malatya’ya toplam 772 milyon TL’lik yatırım yapılması beklenmektedir. Ayrıca, bu yatırımlar sonucunda 7580 kişinin istihdam edilecektir. Bu istihdam rakamı 2017 yılında teşvikli yatırımlar kapsamında istihdam edilecek 5083 kişiye göre %49 artış demektir.  Malatya için bir çivi çakan müteşebbis bile bizim için kıymetlidir ve gereklidir, çünkü biz biliyoruz ki Malatya’nın kalkınması ancak hep birlikte çalışırsak gerçekleşebilir. Bu nedenle, Malatya’ya yatırım yapan herkese müteşekkiriz” diyerek daha fazla yatırımcıyı Malatya’ya çekmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bakmadan Geçme