Mobilya, Kağıt ve Orman ürünleri ihracatçılarında Yağcı dönemi

Mobilya, Kağıt ve Orman ürünleri ihracatçılarında Cahit Doğan Yağcı dönemi

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Cahit Doğan Yağcı seçildi. Yağcı, birliğin 13. Başkanı olurken, 2008 yılından beri Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Nurettin Tarakçıoğlu iki dönem kuralı gereği aday olmadı. Tarakçıoğlu, yeni dönemde Yönetim Kurulu’nda yer alacak.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde toplanan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu çift listeli heyecanlı bir seçime sahne oldu. Geçen dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Cahit Doğan Yağcı’nın başkan adayı olduğu mavi liste 91 oyla seçimi kazanırken, Sezgin Can Özden’in hazırladığı turuncu liste 75 oy aldı.

Genel Kurulda konuşan geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, 10 yıllık başkanlığı döneminde en yoğun katılımlı genel kurula şahit olduğunu, bu kadar değerli ihracatçıyı bir arada görmekten onur duyduğunu söyledi.

“Görev süremiz boyunca 1 dolar dahi olsa nasıl fazla ihracat yaparız diye çaba gösterdik” diyen Tarakçıoğlu, “Yoğun olarak yurtdışı temaslarında bulunduk. Ankara ile ilişkilerde, sorunların çözümünde ise Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte hareket ettik. Türkiye’de ihracattan başka çıkış yolu yok. İhracatı arttırmadan gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak mümkün değil. Gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için çalıştık, yeni yönetim kurulu da aynı hedefe ulaşmak için çalışacak” diye konuştu.

Cahit Doğan Yağcı kimdir?

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, 1953 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

AR-TU KİMYA SAN. VE TİC. A.Ş. Onursal Başkanı olarak iş hayatını sürdüren Cahit Doğan Yağcı, 2006 yılında Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’na girdi. 2014-18 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yağcı, 26 Nisan 2018 tarihinde Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Arda ve Tuna isminde 2 çocuk babası olan Cahit Doğan Yağcı İngilizce ve Almanca biliyor.

EGE MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI: AR-TU KİMYA SAN.VE TİC.A.Ş. – CAHİT DOĞAN YAĞCI

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

 

ALKİM KAĞIT SAN.VE TİC.A.Ş. – FERİT KORA

MELTEM BEBEK VE GENÇ MOBİLYA SANAYİ TİCARET A.Ş. – ALİ FUAT GÜRLE

DEFNE DIŞ TİC.VE TARIM ÜR.A.Ş. – NURETTİN TARAKÇIOĞLU

ADAS DAYANIKLI TÜK.MALLARI ÜRETİM VE PAZ.A.Ş. – LEVENT DOLMEN

KÜTAŞ TARIM URUNLERI DIS TIC. VE SAN.A.S. – KAZIM GÜREL

TÜRER TARIM VE ORMAN URUNLERI ITH.IHR.SAN.VE TIC.LTD.STI. – CELİL ÖNDER TÜRER

ÜRÜN TARIM ÜR.İTH.İHR.TİCARET VE SANAYİ LTD.ŞTİ. – LATİF ÖZBEK

VİKİNG KAĞIT VE SELÜLOZ A.Ş. – CENGİZ EROL

ANTEO MOBİLYA GIDA TURİZM İNŞAAT TİCARET LTD. ŞTİ. – MEHMET SABRİ BALTAŞ

GÜRELER MOBİLYA SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. – METİN GÜRELER

 

DENETİM KURULU LİSTESİ

 

ERMİŞ MOBİLYA MALZEMELERİ TİC. VE SAN.A.Ş. – ÖZGE ERTUĞRUL PARLAS

DOREMİ MOBİLYA SAN.VE TİC.LTD. ŞTİ. – SEDEF SEDEF

İMRAN YÜK – İMRAN YÜK

Bakmadan Geçme