Mimar ve Mühendislere Hizmet İhracatı Çağrısı

2023 Hedeflerine 'Hizmet İhracatı' ile Ulaşacağız

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Mimar ve mühendislere hizmet ihracatı yapın çağrısında bulundu, Ortadoğu ülkelerini hedef pazar olarak gösterdi.
 

İzmir Mimarlık Merkezinde gerçekleşen Platform İzmim Bilgilendirme Semineri’nde mimar, mühendis ve müteahhitlere seslenen Eskinazi, tüm mimar, mühendis ve müteahhitleri yurtdışında projelere teklif vermeye davet etti.
 

Platform İzmim Başkanı Alp Burkut’um moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Platform İzmim üyesi mimar, mühendis ve müteahhitlere hizmet ihracatı konusunda bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Hizmet ihracatçılarına Ekonomi Bakanlığı’nın çok önemli destekleri var. Türkiye’nin hizmet ihracatı 2017 yılında 46.8 milyar dolara ulaştı. Hizmet ihracatımız 20 milyar dolar fazlalık veriyor. 2023 yılı için hizmet ihracatı hedefimiz 150 milyar dolar. 2023 hedeflerine hizmet ihracatını artırarak ulaşabiliriz” diye konuştu.
 

İnşaat Sektöründe Dinamik Pazarları Hedefleyin

Yabancı merkezli bazı şirketlerin Türkiye’de özellikle otel ve büyük projelerde yüklenici olabildiğini belirten Jak Eskinazi, bizim de o ülkelerde inşaat sektöründe büyük projeleri üstlenebilecek birikimimiz ve potansiyelimiz olduğunun altını çizdi. Eskinazi, mimar, mühendis ve müteahhitlere Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi ülkelerde inşaat sektöründe hizmet ihracatına yoğunlaşma çağrısında bulundu.
ihracat Devlet Desteklerinden Yararlanma Çağrısı

Hizmet ihracatında şirketlerin KDV’siz ihracat olanağından yararlanabilmesinin büyük avantaj sağladığı bilgisini veren EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, bunun yanı sıra Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışında ofis açma, personel istihdam etme, marka oluşturma gibi çok önemli destekler sunduğunu ve tüm desteklere www.kolaydestek.gov.tr internet sitesinden ulaşılabildiğini dile getirdi.

Türk Eximbank EİB Hizmet Binası’nda Faaliyete Başlıyor

Türk Eximbank kredilerinin oldukça düşük faizli olduğunu ve ihracata yeni başlayacaklar için çok önemli finansman desteği sunduğunu sözlerine ekleyen Jak Eskinazi, önümüzdeki hafta EİB hizmet binası içerisinde Eximbank irtibat ofisinin açılacağının da müjdesini verdi.

İhracat Yapmak İsteyene Kapımız Her Zaman açık

Ege İhracatçı Birlikleri’nin hizmet ihracatına yeni başlayacak şirketlere, ihracat yapmak isteyen herkese her zaman destek olduğunu ve olacağını ifade eden Jak Eskinazi, “İhracat yapmak isteyen herkese kapımız her zaman açık” şeklinde konuştu. Bilgi ve destek almak herkesin alanında uzman EİB personeline her zaman danışabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme