Milletvekili Çakır'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AHMET ÇAKIR AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. 

Vücut olarak her sağlam birey, bir engelli adayı olduğunu düşündüğümüzde, işin vahameti ortaya çıkıyor. Engelleri ortadan kaldırmak, engellilerle ilgili bakış açısını değiştirmek, onları toplumda ve hayatın her alanında görmek için engelli olmanıza gerek yok. Bu,  millet ve devlet olarak hem insani görevimiz, hem de sorumluluğumuzdur.

Hükümetimiz de bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda daha aktif biçimde yer almasını sağlamak adına birçok girişimde bulunmuş ve yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılması ve ailelerinin desteklenmesi için her geçen gün yeni kolaylıklar sağlanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımız olmak üzere  ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Bakmadan Geçme