Milletimizi Ayakta Tutan En Güçlü Olgu Ailedir

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR'DAN GENÇ ÇİFTLERE 14 ŞUBAT SÜRPRİZİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü nikâh tarihi seçen çiftlerin mutluluğuna ortak oldu. Başkan Çınar, “Milletimizi ayakta tutan en güçlü olgu ailedir.” dedi.

BAŞKAN ÇINAR’DAN GENÇ ÇİFTLERE SÜRPRİZ

Nikâh törenlerini 14 Şubat Sevgililer Gününde gerçekleştirmek için Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden randevu alan Selçuk Katırcı ile Buse Mete çifti, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın kıydığı nikâhla dünya evine girdi.

Genç çiftleri bu özel günde yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, genç çiftlerin aileleri ve yakınlarının katıldığı törende 14 Şubat Sevgililer Günü'nü hayatlarının tarihi olarak evlilik cüzdanına yazdıran çiçeği burnunda çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

“SAĞLIKLI VE MUTLU BİR HAYAT TEMENNİ EDİYORUM”

Evlilik cüzdanını gelin Buse Mete’ye teslim eden Başkan Çınar, evliliğin sevgi ve saygıya ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, sağlıklı ve mutlu bir hayat temennisinde bulundu.

“BİRBİRİNİZE KARŞI SEVGİ VE SAYGIYI EKSİK ETMEYİN”

Toplumları ayakta tutan yegâne gücün aile kavramı olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “ Bu hayatta bırakacağımız en değerli mirasın aile olduğunu unutmamalıyız. Dinimiz ve kadim medeniyet olgumuzda aile kavramının çok özel bir yeri vardır. Âlemlerin Efendisi Peygamberimiz Hz.Muhammed ( S.A.V ) bir Hadis-i Şerifinde ‘Nikâh benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimle amel etmezse, benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuz ile iftihar edeceğim.’ diye buyurmaktadır. Evlilik bu açıdan çok kutsal bir müessesedir. Bu özel günde hayatlarınızı birleştirme kararı aldınız, ömrünüz boyunca aileniz içerisinde sevgiyi eksik etmemenizi özellikle rica ediyorum. Sevgi bir ailenin havası ve suyu gibidir. Sevginin eksik bırakıldığı evlilikler maalesef uzun soluklu olmaz. Bu sebeple hayat boyu sevginizin ve birbirinize saygınızın daim olmasını Allah’tan niyaz ediyorum ve sizlere bir ömür mutluluklar diliyorum. Genç çiftlerimizin ailelerine ve yakınlarına da hayırlı olsun dileklerimi paylaşıyorum." dedi.

Başkan Çınar, Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi olan ‘ Bir Yastıkta’ projesi kapsamında hazırlanan hediye paketini genç çiftlere takdim etti.

 

Bakmadan Geçme