MHP'li Avşar'dan Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'na ziyaret

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı,Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya ve yönetim, Gaziler haftası münasebetiyle,Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ve aileleri ziyaret etti.

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı,Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya ve yönetim, Gaziler haftası münasebetiyle,Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ve aileleri ziyaret etti.

Ziyarette Gaziler ve Şehit aileleri vakfı adına bir konuşma yapan Başkan Muharrem Kıbrızlı, “Gaziler ve Şehit ailleri vakfı olarak 11 yıldır  Malatya’da  kurulmuş 23 ncü şubesiyiz. Bizler STK ‘lardan siyasilerden  Şehit ve gazi aillerinin ihtiacı olmadığını bildirmek istiyorum. Ve diğer dernekler ve stk lar ile karıştırılmamasını istiyorum.Tüm siyasi partilerimiz bizler için aynı açıdan bakarız.siyaset bağlamından herkes aynıdır. Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin Cumhur ittifakını desteklediğimizi belirtmek isteriz, ve olumlu olarak görmekteyiz. Vakıf ve şehit ailleri vakfı olarak tüm ailelerimiz adına Genel Başkanımız Devlet Bahçeliye çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yakın ilgi ve alakalarından dolayı Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Muharrem Kıbrızlı ve ailelere teşekkür eden MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, “Bugün Gaziler Haftası münasebeti ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı değerli başkanımız Muharrem Kıbrız ve baş tacı ailelerimizi ziyarete geldik. Bizleri ağırladıkları için ve gösterdikleri ilgi alakadan dolayı kedilerine teşekkür ediyorum.

 

Bizim tarihimizde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli benliğimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Gazilerimize ve şehit ailelerimize sadece bugünlerde değil, kahramanlarımıza layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanını yazan kahraman Gazilerimizin “Gaziler Haftası ”nı kutluyorum. Bu vesile ile M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin MHP ‘nin Gaziler ve Şehti ailleri ile ilgili girişimcilerinin olup olmadığını sordu; MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ise,

Şehit aileleri ve gazilere ilişkin vaadedilen konularla ilgili hazırlanılan 5 kanun teklifi 19 Eylül Gaziler Günü'nde TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin içeriği şu şekildedir:

"Gazilerin tamamına aynı mahiyette 'kimlik kartı' verilmesi, gazilerimize ikinci istihdam imkanı sağlanması, gazilere 3 bin 600 günde emekli olabilme hakkı verilmesi, ordu ve polis vazife malulü gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, malul sayılmayan gazilere 'Kimlik Kartı' verilmesi, istihdam hakkı tanınması, ücretsiz ulaşım hakkı ile elektrik ve su ücretinde indirim hakkı verilmesi, muharip gazilerimizin gelir ve iş durumuna bakılmaksızın hepsine aynı tutarda net asgari ücret üzerinden aylık bağlanması, Devlet Övünç Madalyası alanlara şeref aylığı bağlanması, şehit yetimlerinin tamamına kamuda iş hakkı verilmesi,  şehit er ve erbaşların ana ve babalarına bağlanan aylığın artırılması ve alt sınır getirilmesi konularını içeren ve ilgili kanunlarda değişiklik öngören 5 kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulmuştur." Dedi.

Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Kıbrızlı, MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar’a gaziler ve şehit ailelerinin mağduriyetlerini gidermeleri hususunda bir dosya vererek, Genel Merkezce ilgilenilmesi ve meclise sunulması istendi.

Bakmadan Geçme