MHP' den Yeşil Pasaport Önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi ,Malatya il başkanından İmalatçı sanayicilere Yeşil Pasaport önerisi.

Milliyetçi Hareket Partisi ,Malatya il başkanından  İmalatçı sanayicilere Yeşil Pasaport önerisi.

Krizi atlatmanın yolu,üretim ve ihracat yapmaktan geçiyor.

İhracat yapmak içinde,iş adamlarımızın vize probleminin olmaması gerekiyor.Buna rağmen iş adamlarımıza yeşil pasaport vermede imtina eden bürokrasimiz,4.derecedeki bir memura bile,yeşil pasaport verebilmektedir.

Son çıkan yasa ile;

1-Son üç takvim yılı itibarıyla ihracatı; 1-10 milyon$ arasında olan,firma yöneticisi 1 kişiye, 
2-10-25 milyon $ arasında olan firmalarda 2 kişiye, 
3-25-50 milyon $ arasında olan firmalarda 3 kişiye, 
4-50-100 milyon $ arasında olan firmalarda 4 kişiye
5-100 milyon $ üzeri olan firmalarda 5 kişiye yeşil pasaport verilebiliyor.

Ancak bu ciroya ulaşamayan,üretim yapan binlerce Kobi var.Ülkemiz sanayisi ,%99'u Kobi olan küçük ve orta ölçekli firmalardan oluşmaktadır.Bu yasa ile son 3 yılda,1 milyon $,yani 6.5 milyonTL ihracat yapacak bir firmanın,tek yetkilisine yeşil pasaport verme hakkı tanınıyor.

Oysa kurlardaki artış sebebiyle ,Kobi dediğimiz iş adamlarımızın bu ciroya ulaşmaları mümkün değildir. Ayrıca,dünyayı gezmesi gereken iş adamlarımız,vize problemi ile uğraşırken,Yeşil pasaport verilip,25 yıllık memuriyet hayatında hiç yurt dışına çıkmayan bir memur devletimiz tarafından desteklenmekte,sanayicilerimiz mağdur edilmektedir.

Bu sebeple,İhracat YAPMAYAN, yıllık 500.000 TL ciro yapan,İMALATÇI bir iş adamına,yeşil pasaport verilmelidir ki,o iş adamı,vize problemi olmaksızın,ülke ülke gezerek,ürününü tanıtıp ihracat yapabilsin,ülkemiz ihracat ile büyüsün.Bu sebeple Dışişleri bakanlığımız,İçişleri bakanlığımız ve Gümrük Ticaret bakanlığımızın  Milliyetçi hareket partisi  olarak bu talebimizi dikkate almalarını arz ediyoruz.

Kobilere yeşil pasaport verilsin,ülkemiz ekonomisi büyüsün...

Milliyetçi hareket partisi olarak yaptığımız  bu çalışma ile işadamlarımızın, imaalatçı sanayicilerimizin her zaman yanında olduğumuz belirtmek isteriz.

Bakmadan Geçme