Merkez İlçe Başkanlığı Rehabilite Merkezi

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu ve yönetim kurulu üyeleri 4-10 Ekim Hayvan Hakları Haftası nedeniyle Sivas Belediyesi Sokak Hayvanları Yaşam, Rehabilete Merkezi ve Hayvan Oteli'ni ziyaret etti.

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu ve yönetim kurulu üyeleri 4-10 Ekim Hayvan Hakları Haftası nedeniyle Sivas Belediyesi Sokak Hayvanları Yaşam, Rehabilete Merkezi ve Hayvan Oteli'ni ziyaret etti.

                Sivas Belediyesi Veteriner Müdürü Mustafa Aslan ile birlikte merkezi gezen Eminoğlu ve yönetimi buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezde bulunan hayvanlarla yakından ilgilenen Eminoğlu ve yönetiminin yavru bir köpeği sevmeleri ise renkli görüntülere sahne oldu.

                Burada bir açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Eminoğlu, "Bu hafta Hayvan Haklarını Koruma Haftası bu vesileyle bizde belediyemizin yapmış olduğu hayvan barınağını ziyaret ediyoruz. Burası Bin 500 hayvan kapasiteli bir barınak burada güçten düşmüş sahipsiz hayvanlara bakım yapılıyor, barındırılıyor  ve onlara konforlu bir ortam sağlanıyor. Veteriner hekimimiz var burada o Bakımlarını yapıyor hastaların tedavisini yapıyor.  Hayvan hakları biliyorsunuz 24 Haziran 2004 yılında bizim hükümetimiz döneminde hayvan hakları kanunu çıkarıldı Tabii burada Cumhurbaşkanımızın o zaman ki hayvanlara yapılan eziyetler görmesin dışarıda onlara insan diyemiyorum kişilerin yapmış olduğu eziyetlerin fark edilmesi sonucunda böyle bir kanun çıkarıldı." dedi.

                Hayvanlara yapılan Şiddetin insanlık suçu olduğuna da dikkat çeken Eminoğlu, "Zaman zaman sosyal medyada görüyoruz hayvanlara çok kötü muameleler yapılıyor, işkenceler yapılıyor, feci şekilde öldürülüyor biz bu tür şeyleri hiçbir zaman Tasvip etmiyoruz Bu bir insanlık suçudur.Çok canice yapılan hayvanlara bu muameleri kınıyoruz Bugün de istedik ki hem hayvan haklarına bir kez daha insanlarımıza hatırlatalım hem de belediyemizin yapmış olduğu bu hayvanlar sokak hayvanları için yapmış olduğu barınağı vatandaşlarımıza hatırlatalım. Biz de eğer ki sokakta hasta bir şekilde bakımsız bir şekilde hayvan görürsek haline getirebiliriz burada Gönlümüz rahat bir şekilde bırakabiliriz buraya. Ben hem belediyemizi belediye başkanımızı Bu anlamda tebrik ediyorum Hem burada emeği geçen bütün çalışanlarımızı gerçek anlamda hayvansever bir şekilde çalışan çalışanlarımızı tebrik ediyorum kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı

                Sivas Belediyesi Veteriner Müdürü Mustafa Aslan ise, Eminoğlu ve yönetimine teşekkür ederek merkezleri hakkında bilgi verdi.

Bakmadan Geçme