Merhamet Ve Şefkat Elimizle Küçük Dostlarımızı Yalnız Bırakmayacağız

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yanılmaz mesajında “Yaşamımızın parçası, yaradanımızın emaneti olan küçük dostlarımıza sahip çıkmak, onların yaşam haklarına saygı duymak ve gerekli koşulları oluşturmak hepimiz için insani bir görevdir. Biz Elazığ olarak bu görevimizin gereklerini önemli ölçüde yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyiz. Merhamet ve şefkat elimizle küçük dostlarımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

Elazığ Belediyesi olarak daha huzurlu, daha mutlu ve daha kaliteli yaşanabilir bir şehir oluşturmak amacıyla hayatın her alanında şehre değer katan çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yanılmaz mesajında şunları kaydetti:

“Yaşamımızın parçası, yaradanımızın emaneti olan küçük dostlarımıza sahip çıkmak, onların yaşam haklarına saygı duymak ve gerekli koşulları oluşturmak hepimiz için insani bir görevdir. Biz Elazığ olarak bu görevimizin gereklerini önemli ölçüde yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyiz

ÖRNEK BİR PROJE

2016 yılında hizmete sunduğumuz Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi Türkiye’de örnek bir projedir.

30 dönüm arazi üzerinde kurulan Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi bünyesinde, köpek yuvaları, karantina binası, uyuz bakım binası, tam donanımlı modern bir ameliyathane, ameliyat sonrası post-operatif ünitesi, laboratuvar, yönetim binası, kafeterya, köpek ve kedi evleri, açık bakım alanları ve konferans salonu yer alıyor.

Kurduğumuz modern tesiste, sokak hayvanlarımızın aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve cerrahi müdahale gibi her türlü sağlık ihtiyacı uzmanlar denetiminde sağlanmaktadır. Hayvanların yeme, içme, barınma, ameliyat ve tedavi ihtiyaçlarının en iyi koşullarda karşılandığı tesiste, tedavileri tamamlanan hayvanlar, kayıt altına alınarak, kulak küpe numarası verildikten sonra doğal ortamlarına bırakılıyorlar. Ya da hayvan dostları tarafından sahipleniyorlar.

Dünya standartlarındaki ve kapalı alan kapasitesi bakımından ise Türkiye’de en büyük alana sahip Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi, şehirlerin projeleriyle yarıştığı dünyanın en saygın ve prestijli marka yarışması Golden City Awards (Altın Kentler Yarışıyor) 2016’da En İyi Sağlık Projesi Kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Bu modern tesisin yanı sıra sahipsiz hayvanların özellikle kış aylarının olumsuz şartlarından korunabilmeleri amacıyla parklarımız başta olmak üzere uygun noktaları kedi evleri yerleştirirken, yine kış ayları boyunca doğal yaşam alanlarındaki hayvanlara da merhamet elimizi uzatarak, doğaya yem bırakıyoruz. Şehrin pek çok noktasında mesire ve park alanlarında ağaçlara kuş evleri yerleştirerek, yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Merhamet ve şefkat elimizle küçük dostlarımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. İnsanoğlunun kendi elleriyle yaşam alanlarını yok ettiği dünyanın ayrılmaz bir parçası olan hayvanlarımıza can gözüyle bakıp, hak ettiği değeri tam anlamıyla vermeye başladığımızda inanıyorum ki dünyamız daha yaşanabilir olacaktır.”

Bakmadan Geçme