Maski'den yazıhan'a 14 Milyonluk Altyapı Yatırımı

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ü ziyaret ettiler. İlçede incelemeler yaparak, ilçe genelindeki çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

 

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk: “MASKİ İlçemize Yatırımlar Yapmaya Devam Ediyor”

            MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu ve Genel Müdür Yardımcılarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk: “Ertan Bey Malatya’nın ve bizlerinyakinen bildiğimiz, bürokratik ve diğer konularda başarılı çalışmalarından dolayı yakinen tanıdığımız bir arkadaşımız. KendisininMASKİGenel Müdürlüğü’ne gelmesi biziziyadesiyle sevindirdi. İnşallah MASKİGenel Müdürlüğü döneminde ilçemizdeki ve Malatya’mızın diğer ilçelerindeki problemlerihep beraber çözüme kavuşturacağız. Biz Yazıhan’da içmesuyu vekanalizasyonla ilgili eksiklerimizi ve projelerimizi ileteceğiz kendilerine.  Yazıhan Karasu grubunda patlaklar- çatlaklar olduğu zaman yaklaşık 17 birimde su kesiliyor. Bu sıkıntıları yaşamamak adına Boztepe barajından bir paket arıtma ile Yazıhan nüfusunun yarısına verilebilecek bir içmesuyu temini konusunda müracaatımız var. MASKİ daha öce kısmi de olsa bir çalışmalar yaptı. DSİ ile görüştük. İnşallah bu projemizi de sayın Genel müdürümüz döneminde hayata geçiririz. Yazıhan’ının içmesuyu ve kanalizasyonu ile ilgili hep beraber çözeriz diye umut ediyorum.GenelMüdürü ve ekibine de güveniyorum. Yeni döneminde başarılı çalışmalar sergileyeceklerine inanıyorum. Teşekkür ediyorum.” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “12 Milyonluk 128 Kilometre Altyapı Tamamlandı”

Yazıhan’daki çalışmaları yerinde incelemek için ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Genel Müdür Yardımcılarımız ve ilgili daire başkanlarımızla birlikteYazıhanİlçemizi ve Belediyemizi Nevzat Öztürk’ün şahsında ziyaret etmek için buradayız. Ziyaretimizin temel sebebi;su ve kanalizasyon ile ilgili yükümlülüklerimizi, projelerimizi yerinde görmek veilçe genelinde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında istişare etmektir. MASKİ son 3 yılı yatırım yılı olarak ilan eden ve çok büyük yatırımlar gerçekleştiren bir kurum. Bu zaman zarfında; Yazıhan İlçemizin genelinde maliyeti yaklaşık 12 milyon TLolan 128 kilometre içmesuyu ve kanalizasyon altyapı yatırımını tamamladık. Bu kapsamda ilçe merkezininkanalizasyon altyapısına 6 milyonluk 37 kilometrelik yatırım yaparak,merkezin kanalizasyon şebekesini tamamen yeniledik. Devam eden ve planladığımız çalışmalar ile birlikte ilçe genelinde yaklaşık 14 milyon TL maliyetinde 133 kilometre altyapı çalışması yapmış olacağız. MASKİYazıhan’ın sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptı ve yapmaya devam edeceğiz. Devam eden ve planladığımız yatırımlarımız var. Yazıhan İlçemiz 13.500 kişilik nüfusuyla Malatya’nın yakın ilçelerinden.  Boztepe Barajıyla birlikte özellikle tarımsal sulama anlamında önümüzdeki yıllardada Malatya’nın tarımsal anlamada önemli bir merkezi olacak. Belediye Başkanımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi

Bakmadan Geçme