Maski'den Orduzu'ya3.7 Milyon Tl Maliyetinde kapalı Sulama Sistemi

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Battalgaziilçesi Orduzu Mahallesi’ne 61 kilometre uzunluğunda,3.7 milyon TL maliyetinde kapalı Sulama Sistemi yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde alt yapı yatırımlarına devam ediyor.
Bu kapsamda Battalgazi’ye bağlıOrduzu Mahallesi’ne 1. etabı 42 kilometre, 2. etabı ise 19 kilometre olmak üzeretoplam 61 kilometrelik kapalı sulama sistemi yaparak, 15 bin 600 dekar alanı suya kavuşturdu. Söz konusu çalışma önceki açık sistemin yetersizliğinden kaynaklı kapalı sisteme gereksinim duyulmasından gerekli görüldü. 

“Bu çalışmayla 15 bin 600 dekarlık alan suya kavuşturuldu”

Yapılan çalışmayla ilgili açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Doğu Anadolu Projesikapsamında önemli bir çalışma gerçekleştirildi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü olarak Malatya genelinde alt yapı yatırımlarına ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Battalgazi’ye bağlı Orduzu Mahallesi’ne toplam 61 kilometrelik kapalı sulama sistemi yapım çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmayla 15 bin 600 dekarlık alan suya kavuşturuldu. Burada önceki açık sistemin yetersizliğinden kaynaklı olarak, açık sistemi kapalı sisteme çevirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme