MASKİ'den Kale'ye Kapalı Sistem Sulama Tesisi Ve Güneş Enerji Santrali

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ),

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Kale ilçesi Kara Hüseyin, Uzun Hüseyin ve Akça mahallelerine 3.6 milyon TL maliyetinde kapalı sistem sulama tesisi ve güneş enerji santrali yaptı.

          Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde alt yapı yatırımlarına devam ediyor.
Bu kapsamda Kale’ye bağlı 3 mahalleye toplam 16. 250 metrelik kapalı sistem sulama hattı, 1680 adet güneş paneli, 600 ve 300 tonluk olmak üzere 3 havuz ve 685 adet vana yapıldı. GES’in tam kapasite çalışmaya başlamasıyla birlikte yılda 1 milyon 728 bin kilowatsaat elektrik üretimi gerçekleştirilecek. GES’den elde edilen elektrik enerjisi sayesinde yüksek oranda tasarruf edilecek olup, yapılan yatırımın maliyeti 6 yılda kendini amorti edecektir.      

             Kale Sulama Kooperatifi Başkanı Faik Kayışkıran: “Gelen su ile 6 bin dönüm sulama yapacağız”

           Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Sulama Birliği Başkanı Faik Kayışkıran “Doğu Anadolu Projesi kapsamında önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Projeyle ilgili DAP’ın ve Büyükşehir Belediyemizin ekonomik katkısıyla GES’e başvuruldu ve güneş enerji santrali için paneller geldi. Daha sonra depolarımız yapıldı ve şuanda sistemimiz sulamaya hazır durumda. Gelen su ile 6 bin dönümlük alanda sulama yapacağız. Şuan için 110 tane abone yapıldı. İnşallah bu hizmet hayırlı olurdiye konuştu. 

Akça Mahallesi Muhtarı Emin Gülçek: “Sulamaya hazır hale getirildi”

Akça Mahallesi Muhtarı Emin Gülçek ise, “Çalışmalarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve MASKİ’mize teşekkür ediyorum. Kanallarımız, havuzlarımız ve güneş enerji santralimiz yapıldı ve sulamaya hazır hale getirildi. İnşallah bundan sonra sularımız akacak” dedi.

Bakmadan Geçme