Marasalı'dan Hizmet Vurgusu

'MALATYA'NIN HER NOKTASI ADİL VE EŞİT HİZMET ALACAK'

Saadet Partisi seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Pütürge İlçesi’ni ziyaret eden Saadet Partisi Malatya Büyükşehir belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt beraberinde Saadet Partisi Pütürge Belediye Başkan Adayı Kasım Tilbaç ve partililer ile birlikte, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi. Marasalı, seçildikleri takdirde Malatya’nın her noktasının eşit hizmet alacağına dair söz verdi.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, Saadet Partisi Pütürge Belediye Başkan Adayı Kasım Tilbaç ve beraberindeki heyet Pütürge İlçesi’ni ziyaret etti.

Vatandaş ve esnaflarla bir araya gelen Saadet Partili adaylar, yoğun bir ilgi ile karşılandı, sorun ve sıkıntıları dinledi, yerel seçimlerde destek istedi.

Saadet partisi Malatya Büyükşehir Adayı Marasalı, isim vermeden bazı partililerin vatandaşları “bize oy vermezseniz size hizmet gelmez” diyerek tehdit ettiğini iddia ederek, bunu yapanların tarihe karışacağını ifade etti. Marasalı, “Pütürge ve Akçadağ dayatmalara karşı başkaldırının sembolü oldu. Mehmet Polat Bey ve Akçadağ'da Ali Kazan Bey bu işin başlangıcı olacaklar. Güzel şeyler olacak. Pütürge ve birlikte Doğanyol’da bunun işaretlerini görüyoruz. Hem esnaf ziyaretinde hem insanlarla yaptığımız sohbetlerde dayatma da bulunan insanların vatandaşa bize oy vermezseniz size hizmet gelmez diye tehditlerini duyuyoruz. Her ne kadar bunu sonrasında başka şeyler söyledik diye reddetseler de işin aslı böyle. Fakat biz kendilerine uyarıyoruz. Bunu en son söyleyen Parti Anavatan Partisi. Bugün yerinde yeller esiyor, tarihe karıştı gitti. Bunu söyleyenlerin de tarihe karışacaklarını buradan görüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Malatya’nın 15 yıl önce neyse şimdi de aynı olduğunu, hiçbir şekilde gelişmediğini söyleyen Marasalı, seçimleri kazanırlarsa Malatya’nın her noktasının eşit hizmet alacağına dair söz verdi. Marasalı, “Devletimiz kurumsal bir yapı üzerine oturtulmuştur. Dolayısıyla muhalefet olduğu zaman hizmet gelmez diyenler yanlış konuşuyorlar. Nüfus oranına göre para gelir, bunun bir kısmı Büyükşehir olarak kesintiye uğrar. Ve ondan sonra bu Pütürge'mize nüfusu miktarında para gönderilir. Bundan dolayı hiç kimse bir kesintiye gidemez. İnanç tekeden süt çıkarır. Eğer inanıyorsanız israfın önüne geçerseniz her türlü hizmeti yaparsınız. Eğer iktidar Partisi'nden yana olduğunuzda uçuşa geçecek olsaydık 15 seneden beri Malatya'da uçuşa geçmiş olmamız lazım. Malatya'nın bir Paris, bir İstanbul, bir Ankara olması lazımdı fakat 15 sene önce bıraktığımız Malatya neyse 15 sene sonra teslim alacağımız Malatya'da maalesef aynı şekildedir ilçeleri ile beraber. Hala çevre yolumuz yok, hala Güney ve kuzey kuşak yollarımız yok. Maalesef Büyükşehir olduk fakat insanlar ifade ediyorlar ki Büyükşehir'in sadece külfeti bize geldi, nimetinden henüz istifade edemedik. Emlak vergilerimiz onlarca kat arttı, su paramız onlarca kat arttı fakat devlet ya da Büyükşehir sadece zabıtası ile ve MASKİ ile ceza kesmek ya da su parası tahsil etmek için geliyor. Onun dışında bize bir getirisi yok diyorlar. Biz Nasip olursa inşallah Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığımızda adil ve samimi bir ilişki içerisinde gireceğiz.” İfadelerini kaydetti.

Marasalı’nın konuştuğu esnada bir vatandaş; Pütürge’ye Saadet Partilisi de geliyor, AK Partilisi de geliyor. Herkes görüyor, yollarda çamurdan evlerimize gidiyoruz. Bu yolların yapıldığı günleri görecek miyiz” demesi üzerine Marasalı, “Hizmet Allah rızası için yapılırsa, halka hizmet için yapılırsa Tepehan’da ki köylünün huzursuzluğu, yolunun çamur içerisinde olması idareciyi uyutmaz. Ama Malatya'yı sadece Kanal boyundan, Fahri Kayahan'dan, Çevre yolunun üstünden ibaret zannedersen, halka hizmeti şov amaçlı yaparsan idarecilerin gözünü boyamak için yaparsan, tekrar seçilmek için yaparsan Tepehan, Nohutlu, Pütürge, Şiro, Doğanyol unutulur. Size söz veriyorum Malatya'nın her noktası adil ve eşit hizmet alacak.” Dedi.

Saadet Partisi Yeşilyurt Adayı Akkurt ise, değişimin Pütürge’den başlayacağına inandıklarını belirterek, sandıklarda patlama olacağını söyledi. Akkurt, “Değişim Pütürge'den başlayacak. Pütürge’yi çok iyi gördük. Saadet Partisi Pütürge’de kazanacak, sandıklarda patlama olacak öyle görüyoruz. Şu anki tablo gerçekten çok güzel. Pütürgeli hemşeriler olarak Allah'ın izniyle değişim ve dönüşümü Pütürge’den başlatacağız. Bunun yansıması Malatya'da çok güzel olacak. Malatya ile birlikte Türkiye genelinde de çok güzel bir potansiyel yakalayacağımıza da inanıyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme