Marasalı'dan Battalgazi'ye Ziyaret

SEÇİMLERİ SAVAŞ ORTAMINDAN ÇIKARIN BARIŞ ORTAMINA DÖNÜŞTÜRÜN

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, yerel seçimlerde hizmetlerin yarışması gerektiğine dikkat çekerek, Seçimleri savaş ortamından çıkarıp hizmet yarışına döndürmekte fayda var” dedi.

 

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı Battalgazi ilçesini ziyaret etti. Eski Malatya’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Marasalı, sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

 

Marasalı ilçedeki esnaf odalarını da ziyaret ederek, taleplerini dinledi. “Belediyenin esnafın cebinden gözünü, elini çekmesi lazım” diyen Marasalı, Ticaretin içinde bir insan olarak esnafın neler çektiğini biliyorum. Ülkenin ekonomisinde yaşanan hadiseler ilk başta esnafımızı etkiler. Geçen haftaki esnaf ziyaretlerimizde esnafın siftahsız dükkan kapattığını, 4 gün boyunca siftah etmeden dükkan açıp kapatan esnafımızın olduğunu gördük. Bu bir esnaf için çok zor bir durum çünkü kira ve sabit giderler devam etmekteyken gelirin olmaması esnafın en büyük handikabı. Bunun yanında otopark meselemiz Malatya için büyük bir sorun. Bir başka büyük sorun tabela vergileriydi. Ticaret ve Sanayi Odasının yapmış olduğu girişimler sonucu, bizim de gündeme getirmemiz de aşağı çekildi. Demek ki yıllar içinde alınan ücretin fahiş olduğunu Büyükşehir Belediyesi de kabul etti. Tabela vergilerinden dolayı birçok esnafımız, birçok sanayicimiz maalesef tabelasını indirmek zorunda kaldı. Bu Malatya için hiç hoş olmayan bir durum. Belediyenin esnafın cebinden gözünü, elini çekmesi lazım, sabote ekonomisine son verilmesi lazım, esnafla mücadele edilmemesi lazım, esnafa rekabet edilmemesi lazım. Esnaf zaten kendi içinde rekabetini yapıyor. Vatandaşa en uygun malı en uygun fiyatta satmanın gayreti içerisinde. Umut edelim güzel bir ekonomi ile güzel yaşanabilir bir Malatya'yla daha bol kazançlı günlerin gelmesi için çalışalım.” Diye konuştu.

 

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı daha sonra İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci’nin seçim bürosunu ziyaret etti.

Burada konuşan Marasalı, Yerel seçimlerin savaş ortamından çıkarılarak, hizmet yarışına döndürülmesini tavsiye ederek şu ifadeleri kaydetti; “31 Mart'ta yapılacak seçimler bir yerel seçim. Herkes her parti adayını ortaya koyuyor. Ben daha iyi imar planı çizdiririm, ben daha iyi yönetirim, ben daha ucuz hizmet sunarım mantığı içerisinde oylar istiyorlar. Bu adı üstünde bir seçim, savaş mantığı ile hareket edilmemesi gerekiyor, dostlukların baki kalması lazım. Hangi partiye, hangi adaya oy verirseniz verin sizler benim kardeşimsiniz, benim ağabeyimsiniz. Ben sizi Allah rızası için seviyorum sizin de beni aynı şekilde sevmenizi istiyorum, gönüllere girmek budur bunun dışındaki her şey gelip geçicidir. Bundan 15 yıl önce belediye başkanı olan vatandaşı 15 yıl daha belediye başkanlığı görevini verseniz ne olur? Ahirete giderken belediye başkanıydı merhum deseler ne olur demeseler, ne olur. Onun için bunu bir savaş ortamından çıkarıp bir yerel seçim, hizmet yarışına döndürmekte fayda var. Bunu bu minberden çıkaran vatandaşlar belki seçimi kazanırlar ama geleceğimizi kaybettirirler. Vatandaşın da bu bilinçte oylarını kullanmasını istirham ediyorum.

Bakmadan Geçme