Marasalı'dan Akçadağ'a Ziyaret

EN TEMİZİ DEĞİL, EN İYİ HİZMET SUNABİLECEK ADAYI SEÇİN

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Akçadağ ilçesini ziyaret etti. İlçede esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Marasalı, sorun ve sıkıntıları dinledi, projelerini anlattı, yerel seçimlerde destek istedi.

Marasalı, ziyaretleri esnasında Cumhuriyet Halk Partisi  Akçadağ seçim bürosunu da ziyaret etti. Burada konuşan Marasalı, “Yerel seçimlerde adaylar yarışır ama maddi olarak destek verebilmek için siyasi partilerde bu işin içerisine katılmıştır. Bu da bugün ülkemizde artık siyasi partilerin yarışına dönmüştür. İşin aslı adaylar arasında vizyonu en yüksek olan, en iyi hizmet sunabilecek olan insanların yarışmasıdır. Biz Adalet ve Kalkınma Partili seçmene itiraz ediyoruz. Bunun nedeni genel merkez ne derse kayıtsız şartsız itaat ediyorlar. Genel merkezin de bir ölçüsü yok, ayarı bozulmuş, kantarın topuzu kaçmış. Bir gün diyor ki siyah, ertesi gün ben buna siyah dedim ama bu beyazmış diyor. Daha sonra bu griymiş diyor. Vatandaş da aynı mimval üzerine sürekli fikir değiştiriyor. Siyah mı, beyaz mı, gri mi fikirsiz kalıyor. Şimdi AK Parti seçmenini buna uyduğu için eleştiriyoruz ama CHP seçmeni de aynısı. CHP seçmeni de bazen Milliyetçilik yapıyor, bazen mezhebine vurdu yapıyor. Adayların üçü de temiz adam ise o zaman en temizini değil, en iyi hizmet sunabilecek olanı seçin. Bu sefer ne mezhepçilik yapalım, ne milliyetçilik yapalım hepimizin vatansever olduğuna kanaat getirelim ve en iyi hizmeti kim yapacaksa ona oy verelim. Çünkü Malatya milli gelir bakımından dünyanın altında. Dünyada Milli Gelir 10 bin 700 dolar, Türkiye’de Milli Gelir 9 bin dolara düştü, Malatya’da ise Milli Gelir 6 bin 180 dolar. Açlık sınırındayken, Alevi de açıklık sınırında, Sünni de açlık sınırında, Kürt de açlık sınırında, Türk de açlık sınırında. Ben size açlık sınırının üzerine çıkarılmış bir Malatya vaat ediyorum. Türkiye’nin 100 zengininden 4 tanesi Malatyalı. İlk 25’in içerisinde 4 tane Malatyalımız var. Ama bu Malatyalılara gidip ortaya bir vizyon koyup, ‘Gel 3.8 milyar dolarının 100 milyon dolarını Malatya’da yatırım yap diyemiyoruz. Vizyonumuz olmadığı için söyleyemiyoruz. Sanayicilikteki vizyonumuz önemli. Bugün 50 bin gencimiz yani sokakta yürüyen her 100 kişiden 8 tanesi kayıp demek. 50 bin gencimiz işsizlikten dolayı kayıp. Bunların içerisinde Alevi de var, Kürt de var, Sünni de var, Türk de var. Ama bu sefer gelin deyin ki Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim ama Saadet Partisi’nin adayı deli. Bu adam bu işi başarabilir diyelim.” İfadelerini kaydetti.

Daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerine devam eden Marasalı yerel seçimlerde destek istedi. Marasalı’ya yoğun ilgi gösteren esnaflar, Büyükşehir’de kendisine destek vereceklerine dair söz verdi.

Esnaf ziyaretleri sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ile karşılaşan Marasalı, Gökçe’ye çalışmalarında başarılar diledi. Her iki aday da birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Marasalı ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Akçadağ ilçemizi ziyaret ediyoruz. Maalesef, 2014 yılında Büyükşehir olmamıza rağmen bu tarihe kadar büyükşehir belediye başkanlarımız vizyonlarını küçülttüğünden dolayı Malatya’yı Onbin konutlar ile Çöşnük arasında sıkışmış zannediyorlar. Halbuki Malatya 779 bin nüfusu ve 13 ilçesi ile bir bütün olarak ifade edilir. Göreve geldiğimizde biz sadece MASKİ ve zabıta ile ilçelerde temsil edilmeyeceğiz. İlçelerde açacağımız bürolar ile büyükşehirin yapacağı hizmetleri en güzel şekilde yapacağız. İlçe belediyelerimizi de bunu yapmaya zorlayacağız. Burada park ve bahçeler ile ilgili problem var. Akçadağ Belediyesi küçük bir belediyemiz. Akçadağ Belediyesinin park ve bahçe yapmasına gerek yok. Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü faaliyete geçirseydi bugün TOKİ’de hanımlarımızın vakit geçireceği, çocuklarımızın rahat ve güven içerisinde oyun oynayabileceği alanları oluşturması iş bile değildi. Al ve üst yapı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi de iş bile değildi. Biz Akçadağ Belediyesi ayrı bir belediyedir, onun ayrı bir bütçesi vardır, demeyeceğiz. Malatya’nın her noktasına eşit hizmet götüreceğiz. İnsanları bulundukları yerde mutlu edip, ilçelerimizi sürekli merkeze göç veren değil, göç alan ilçeler haline getireceğiz.

Bakmadan Geçme