Malazgirt ve Büyük Taarruz'daki ruh gibi bir ve beraber olacağız

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Aynen 1071’deki Malazgirt ruhundaki gibi, Büyük Taarruz’daki ruh gibi bir, beraber ve kardeşçe terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizi yıkmak isteyen güçlere de asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Çalık,  Malatya Tabipler Odası ile Kayısı Kent Muhtarlar Derneğini ziyaret etti,ardından esnafları işyerlerinde ziyaret etti.

Tabipler Odasına yaptığı ziyarette konuşan Çalık,  “Bütün arkadaşlarımızla, önce Malatya’mıza, sonra ülkemize, sonrada milletimize hizmet etmeyi kendimize şiar edindik. Malatya’daki sağlık yatırımlarını özellikle çok yakından takip ettik. Tüm Türkiye’de sağlıkta bir reform gerçekleştirdik. Hastanelerin tek çatı altında toplanması, sosyal güvenliğin tek çatı altında toplanmasına kadar, doktorların özellikle hastayla ilişkisine kadar atmış olduğumuz adımlara kadar, vatandaşlarımızın, birinci, ikinci, üçüncü sağlık basamaklarına erişimindeki kolaylığa kadar, ilaca erişimdeki kolaylığa kadar sağlıkta çok önemli reformlar yaptık. Sağlık bütçemizi de tam 112 milyar TL’ye çıkarmış vaziyetteyiz” dedi.

Çalık şöyle konuştu; “Sağlıkta en önemli attığımız adım, sağlıktaki memnuniyet. Türkiye’deki sağlıktaki memnuniyet oranı yüzde 75 civarında. Malatya7daki oran ise ‘Çok memnunum’ diyenlerin oranı yüzde 74, ‘Memnunum’ diyenlerin oranı da yaklaşık yüzde 15 civarında. Toparladığınızda yüzde 90’lara varan bir oranda sağlıkta memnuniyet var. Sağlık çalışanlarımıza bir senede 60 gün yıpranma payı vermiş olduk. Bu çok önemli bir reform.”

Çalık, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği’nde ziyaret etti. Burada konuşan Çalık, “Türkiye’nin üzerindeki uluslararası güçlerin ve terör örgütlerinin def edilmesi için hep beraber bunun mücadelesine devam edeceğiz. Aynen 1071’deki Malazgirt ruhundaki gibi, Büyük Taarruz’daki ruh gibi bir, beraber ve kardeşçe terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizi yıkmak isteyen güçlere de asla fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Çalık, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. 

Bakmadan Geçme