Malatya'nın En Güzel Kuzusu Seçildi

En Güzel Kuzu Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hafta sonu 13. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım teknolojileri Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarını ziyaret ederek vatandaşlarla ve fuar katılımcıları ile sohbet etti.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretine, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, oda ve birlik başkanları da katıldı.

 

Gürkan: Yarışmaya katılan üreticilerimizi tebrik ediyorum

 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘En Güzel Kuzu Yarışması’nda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, düzenlenen yarışmanın yetiştiricilerimiz için teşvik mahiyeti de taşıdığına inandığını söyledi. Başkan Gürkan ”Ülkemizin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli olan bir ekonomik yapısının olması noktasında Tarım Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar ve teşviklerin yanında yerel anlamda da Valiliğimiz ve Belediye olarak bizlerin yapmış olduğu çalışmalar bulunmaktadır. Malatya’da tarımın gelişmesi noktasında çiftçilerimizin ve üreticilerimizin teşvik edilmesi konusunda yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. İnşallah bu çalışmalar ve yarışmalar hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yarışmaya katılan üreticilerimizi

tebrik ediyorum.

 

Tarım Fuarının Malatya’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Tüfenkci: Her yıl gerçekleştirilen güzel bir yarışma

 

En Güzel Kuzu Yarışması’nın her yel tekrarlandığını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, “Her tarım fuarında bu yarışmayı düzenleyerek yetiştiricilerimizi bir araya getirerek hayvan yetiştiriciliğini teşvik edilmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Üretim, Türkiye’nin ana unsurlarından ve odaklandığı temel noktalardan birisidir. Hem üretimi artırmak hem de maliyeti düşürerek geniş bir çerçeveye yaymak hükümetimizin politikalarından biridir. Hükümetimizin atacağı adımların yetiştiricilerimizin üretimine fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından En Güzel Kuzu Yarışmasına geçildi

 

Yarışmada birinciliği Darende’den Mehmet Türkmen, ikinciliği Arguvan’dan Cihan Mol, üçüncülüğü ise Arapgir’den Cumali Doğan’ın yetiştirdiği kuzular aldı.

 

Yarışmada dereceye giren kuzu yetiştiricilerine ödülleri AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından verildi.

Bakmadan Geçme