Malatya'da Kimya Mühendisleri Odası Açıldı

Malatya tarihinde ilk defa açılan Kimya Mühendisleri Odası her kesimden katılımın olduğu bir törenle hizmete açıldı.

 
Malatya tarihinde ilk defa açılan Kimya Mühendisleri Odası her kesimden katılımın olduğu bir törenle hizmete açıldı. Malatya’da bulunan Kimya Mühendislerinin bir araya gelerek mesleki konularda faaliyet göstereceği oda temsilciliğine ise Kimya Mühendisi Murat Ali TUTAR atandı.
 

Açılışta konuşan Ankara Kimya Mühendisleri Şube Başkanı Kimya Mühendisi ve aynı zamanda Ankara’da Serbest Avukatlık yapan Av.Erkin Etike;

 “Kimya Mühendisleri Odası bir politika kuruluşu değildir.Kurumumuz Anayasamızın 135.maddesine göre kurulmuş kamu niteliği taşıyan bir meslek örgütüdür.’’ dedi

Malatya’da Ferhadiye mahallesi Hamikoğlu sokağında açılan Kimya Mühendisleri Odası açılışına Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kimya Mühendisi Ayşe Yıldırım Özceyhan, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Sarıgül,Ankara Kimya Mühendisleri Şube Başkanı Kimya Mühendisi Avukat Erkin Etike, Kızılay Malatya İl Başkanı Av. Umut Yalçın, Malatya Sonsöz Gazetesi Sahibi Ali Er,CHP Battalgazi İlçe Başkanı Bahattin Öner, CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Ahmet TEKTAŞ, Doğanyol Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Conger, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği ( MİM - DER ) Başkanı Mustafa Kırteke, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ece Budan, Vatan Partisi İl Başkanı Kimya Mühendisi Mehmet Taşlıoğlu, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yar. Doç. Dr. Yunus Önal, MASTÖB Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz, Eczacı Güzin Koçak, iş adamlarından Osman Güde, Burhan Lüleci, Nurettin Lüleci, Ömer Çiçek, Kimya mühendisi Adnan Aksoğan, Kimya Mühendisi Azmi Özhan oda, STK başkanları ile birçok mühendis ve mühendislik fakültesi öğrencileri katıldı. 

Amacımız Meslektaşlarımızın Bir Araya Gelmesi

Yapılan açılışta konuşan Kimya Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Kimya Mühendisi Murat Ali Tutar: “Malatya tarihinde ilk defa açılacak olan Kimya Mühendisleri Odamızın açılışı için bir araya geldik.  Kimya mühendisleri odamız birleştirici ve birlik sağlayacak bir oda olacak. Amacımız buradaki mühendis arkadaşlarımızın, meslek büyüklerimizin bir araya geleceği bir oda ortaya çıkarmak. Kimya mühendisleri arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın, büyüklerimizin bu güne kadar Malatya’ ya gelip oturacakları, bir araya gelebilecekleri bir platform yoktu biz buna vesile olduk. Ankara’dan başkanlarımız uygun gördüler ve atamamızı yaptılar inşallah Malatya’mıza ve memleketimize hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Odamız Anayasamızın 135.Maddesine Göre Kurulmuş Kamu Kurumu Niteliğinde Bir Meslek Kuruluşudur

Ankara Kimya Mühendisleri Şube Başkanı Kimya Mühendisi Avukat Erkin Etike ise burada: “Kimya Mühendisleri Odası bildiğiniz gibi anayasamızın 135. maddesine göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu. Aynı zamanda Türk Mühendisleri ve Mimar Odaları Birliği’ ne bağlı 24 mühendis ve mimar odasından biri. Kimya Mühendisleri Odası bu temsilciliğimiz ile beraber tüm Türkiye’de 56 ilde bu günden itibaren temsil edilmiş oluyor. Malatya bu 56 ilden 56. mı olmalıydı tabi ki hayır, bu açılış bizce gecikmiş bir açılış. ‘Neden böyle oldu?’ derseniz belki kabahat bizdedir çünkü biz Malatya’da odamızı en iyi şekilde temsil edecek bir isim arayışını 5-6 yıldır sürdürüyoruz. Bu güne kadar belki bizden kaynaklanan belki Malatya’daki meslektaşlarımızın isteksizliğinden kaynaklanan nedenler var o yüzden  bu açılışı yapamamıştık ama bizim odamızın ihtiyaçlarıyla Murat Ali Tutar arkadaşımızın isteği birleşmiş oldu ve biz odamızı Malatya’da başlangıçta en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız Murat Ali Tutar arkadaşımızı görevlendirdik. Tabi ki bu görevlendirme bir başlangıç arabanın marşını bastık bundan sonra araba kendi kendine gidecek. Yine bundan sonra Malatya ilimizde elbette odamız kimin temsil edeceğini Malatya’daki meslektaşlarımız seçecek ve karar verecek Murat Ali Tutar ile birlikte başlayacağımız bu yolda hepimize odamızın faaliyetlerinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kimya Mühendisleri Odası Bir Siyasi Kuruluş Değildir

Sözlerine devam eden Etike: “Peki, odamızın amacı ve faaliyeti ne olacak?  Öncelikle genç meslektaşlarımıza yaşam boyu eğitim prensibi çerçevesinde üniversite sonrası eğitim ihtiyaçlarını odamızda gerçekleştireceğimiz seminerler ve eğitimlerle karşılamaya çalışacağız. Bunun dışında öğrenci arkadaşlarımızın mesleğe hazırlanmasında üniversitemizle, bölüm başkanlığımızla iş birliği halinde bir faaliyet yürüteceğiz. Yine Malatya’daki kimya sektörü ile ve bu sektör ile ilgili düzenlemeler yapan kamu kurumları arasında bir köprü olmaya çalışacağız.  Biz Malatya’da mesleğimizi, meslektaşımızı ilerletmeye, yükseltmeye ve geliştirmeye çalışacağız. Bizim odamızı kamu niteliğinde bir meslek kuruluşu, siyasi bir kuruluş değil. Odalara karşı bazen ön yargılar olabiliyor ancak samimi söylüyorum Kimya Mühendisleri Odası bir politika kuruluşu değildir, bu kuruluşta insanları bir araya getiren şey aynı düşünceleri paylaştıkları değil, aynı meleği paylaşmalarıdır. Dolayısıyla bizlerin hiçbir siyasi kurum ve kuruluşla organik bir ilişkimiz olmadığını herkese eşit mesafede olduğumuzu yalnızca mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilerletmek için burada bir araya geldiğimizi bilmenizi istiyorum. Elbette hepimizi birleştiren ulusal değerlerimiz bayrağımız, Mustafa Kemal Atatürk’ ün ilke ve devrimleri aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ifadesini bulan Cumhuriyetin temel nitelikleri bunlar bizi birleştiren meselelerdir. Bu platformda, bu zeminde vatan bütünlüğümüz çerçevesinde mesleğimizi en iyi şekilde ilerletmeye ve geliştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Malatya’mıza Hayırlı Olsun

Sümerbank Müessese Müdürü ve Girişim Grubu Kurucularından Kimya Mühendisi Azmi Özhan da: “Bu gün burada kimya mühendisleri odasının temeli atıldı bunu yaşatmak da bizlere düşüyor. Bizler gelecek için kimya mühendislerinin sesini Malatya’da olduğu gibi Türkiye çapında da sesimizi duyurmaya çalışacağız.  Bu odanın ilk başta meslek camiamıza sonra da Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi. 

Yapılan açılış sonrası Malatya Kimya Mühendisleri Odasına katkıda bulunan Erkin Etike, Azmi Özhan, Osman Güde, Burhan Lüleci ve Ömer Çiçek’ e plaket takdimi yapıldı.

Bakmadan Geçme