Malatya'da İşsizlik sorunu bitiyor

MHP Malatya İl Başkanlığı,Toplum yararına çalışmayı,istihdama dönüştürme yolunda örnek bir çalışma başlattı. İş Radyosu programıyla, işsizliğe çözüm ve istihdam sağlanacak.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar,’’İşverenlerle iletişim içinde olmak, ihtiyaçların karşılanması ve gerekli istihdamın sağlanması noktasında en önemli unsurlardan biridir’’diye belirtti. Başkan Avşar “Toplum yararına çalışmayı istihdama dönüştürmek adına ,Malatya İş radyosu programı için gerekli görüşmeleri başlattı.

Avşar yaptığı açıklamada ‘’Malatya ilinde şu anda var olan işsizlik 37.000 kişi olup, fabrika sahipleri ile yapılan görüşmelerde  işçi bulamadıkları ifade edilmektedir. Bu sebeple İşkur ile özellikle taşra halkı arasında iş bulma konusunda bir kopukluk yaşanmaktadır. Bu sorunun çözümü için Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaptığımız çalışmalarda , etkin bir iletişim kullanılarak ,halk ile paylaşılır ise bu sorun rahatlıkla çözülecektir. Bu anlamda yaptığımız araştırmalarda ;

1-Malatya’nın %71,7’si radyo yayınlarından rahatsız olmadığını, %91’i ,radyo tek başına kendilerine arkadaş olduğunu, %84,9’u radyo ile bilgi birikimlerinin arttığını, %90,4’nün radyo dinlerken çalışmada dikkat dağınıklığı olmadığını,%92,2’nin radyo dinlemenin kültür,örf ve adetlerimizi bozmadığını ifade etmişlerdir’’şeklinde açıklama yaptı.

Başkan Avşar ‘’bu araştırma veçalışmalardan yola çıkarak, İlimizde faaliyet gösteren 9 adet radyo’nun hafta içi her  gün saat 09:00-10-00 saatleri arasında ortak yayınla, iş ve işçi arayanların paylaşımının yapıldığı bir program yapılması sonucu, işçi-işveren köprüsünün kurulacağını düşünüyor ve ortak yayınla bir merkezden program yapılması sayesinde İlimizde işsizlik sorununun daha hızlı çözüleceğini ümit ediyoruz’’dedi.

‘’Bu program için Malatya Ticaret ve sanayi odası, KOSGEB, Fırat Kalkınma ajansı ,İş kur ve Malatya Valiliği sponsorluğu ile Malatya iş radyosunun işleyişi daha etkin hale gelmiş olacaktır’’diye belirten Başkan Avşar,’’İş Radyosu programının  amacı ve kapsamı hakkında detaylı bilgiler verdi.

İş arayan işletmelere ,nitelikli iş gücü sağlama, işsizlere ,iş olanaklarını duyurma ve  alternatif iş olanakları sunma amacıyla yapılacak olan İş Radyosu programının içeriğinde , 1-İşçi arayan işletmelerin ilanlarını ücretsiz yayımlamak, İş arayan işsizlerin ilanlarını yayımlamak, Yeni iş sahaları hakkında uzman görüşleri paylaşılarak ilimizde yeni iş alanları oluşturmak, KOSGEB,Fırat kalkınma ajansı yetkilileri ile ilimizdeki işletmelere teşvikler hakkında bilgilendirme yapmak, İşadamları,Akademisyen ve bürokratları  Radyolara konuk ederek ,aynı anda 750.000 kişilik şehrimize anlık mesajlar vermek ve gerek görüldüğünde canlı yayına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili Bakanlara bağlanarak ,İş dünyası için verecekleri müjdeleri anlık olarak tüm şehre iletmek şeklinde olacaktır’’dedi.

‘’Radyo işletmecileriyle görüşülerek , altyapısı oluşturulmuş olan İş Radyosu Programı , Dünya’da  emsali olmayan tek çalışmadır’’diye belirten Başkan Avşar,’’başlatmış olduğumuz bu örnek program ,İş adamlarımıza ,işçilerimize ve tüm Malatya halkına hayırlı olsun’’dedi.

MHP Malatya İl Başkanlığı tarafından, Proje koordinatörleri olarak ,Said Yalçın ve Mehmet Zafer’in  görevlendirildiği belirtildi.

HABER : FİLİZ YAVUZKURT

 

Bakmadan Geçme