Malatya'da Akil Ve Hür İrade (Ahi)Derneği Kuruldu

Malatya'da Akil ve Hür İrade (AHİ) Hareketi Derneği kuruldu.

Malatya’da Akil ve Hür İrade (AHİ) Hareketi Derneği kuruldu. Başkanlığını Mehmet Yılmaz’ın yaptığı derneğin amacı, “Kendi tarihiyle, atalarımızdan miras kalan kültürüyle barışık bir gençlik yetiştirmek, aklını hiç bir faniye kiraya vermeyen Kuran-ı ve Resulullah’ı (sav) rehber edinen nesiller yetiştirmek” olarak ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Akil ve Hür İrade (AHİ) Hareketi Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, derneğin kuruluş amacı hakkında bilgiler vererek, “Kendi tarihiyle, atalarımızdan miras kalan kültürüyle barışık bir gençlik yetiştirmek, aklını hiç bir faniye kiraya vermeyen Kuran-ı ve Resulullah’ı (sav) rehber edinen nesiller yetiştirmek. Bize dayatılan sınırları reddedip doğal sınırlarımız hedefleyen, iradesiyle karar veren sorgulayan ve toplumsal uzlaşmayı sağlayan sağduyulu bireyler yetiştirmek amacıyla derneğimizi kurmuş bulunmaktayız” dedi.

Başkan Yılmaz, derneklerinin hiçbir siyasi parti ile bağlarının olmadığını ifade ederek, “Derneğimizin hiçbir siyasi partiyle bağı olmayacaktır. Ancak milletin adamı olmayı başarmış niyetinden hiç şüphe duymadığımız liderlerimizin yanında olduğumuzu da ifade etmek istiyoruz” dedi.

Yılmaz, her hangi bir doktrine sahip olmayan, siyasi organlardan icazet almamış olmasına rağmen siyasetle arasında bir kanal açıp nemalanmaya çalışan, hem Kemalist hem de Osmanlıcı gibi hilkat garibesi bir yapıyla ortaya çıkan dernek ve oluşumlarla Akil ve Hür İrade Hareketi Derneği’nin karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Akil ve Hür İrade (AHİ) Hareketi Derneği’nin  yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Mehmet YILMAZ (İl Başkanı), Ahmet DURMAZ, Kadir ÖZDEMİR, Metin ACAR, Furkan Emre BAYTAŞ, Birol ŞAHİN, Mehmet GEZER, Mehmet AKGÜN, Arif ŞAHİN

Bakmadan Geçme