Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajında Su Tutuldu

DSİ Malatya iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ Malatya iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Malatya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “1071 GÖLET” projesi kapsamında Malatyailimizde nasibini aldı.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) BarajındaSu Tutuldu.

 

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Bu kapsamda Malatya ilinde çalışmaları tamamlanan Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajının tamamlanarak su tutulduğunu açıklayarak barajda depolanacak su ile 6 bin 220 dekarzirai arazisulanması sağlanacaktır.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden yüksekliği 43 metre ve 4,95 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olanMalatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajının tamamlanması ile birlikte ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacağını ifade eden Genel Müdür Aydın, ‘Projenin tamamlanması ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5 660 200 TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Bakmadan Geçme