• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Yeni Stadına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Kavuştu

Malatya Yeni Stadına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenine katılmak üzere Malatya'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenine katılmak üzere Malatya’ya geldi.

 

Malatya Erhaç Havaalanı'nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Kaban ile protokol üyeleri tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninin yapılacağı alana geçti.

 

Açılış töreni öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Bakan Tüfenkci’nin konuşmasının yanı sıra Vali Kaban yaptığı konuşmasında,” Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Konuklarımız, Muhterem Malatyalı Hemşehrilerimiz;

 

Uhdesinde bulunan medeniyetlerin mirasını milli kültürümüzle taçlandıran bu kutlu beldeye, hamuruna Somuncu Baba'nın maya kattığı, Battal Gazi duruşlu şehrimize, Kayısının Başkenti Malatya’ya hoş geldiniz, bizlere büyük onur verdiniz.

 

Teşriflerinizle unutulmaz günlerine bir yenisini daha ekleyen Kadim Şehir Malatya’nın, işaret buyurduğunuz 2023 hedefini ve kalkınma yürüyüşünü iyi okumaya çalıştığını ve bu yolda tarihe, Aziz Milletimize ve Zat-ı Alilerinin sevgisine layık olmak adına üzerine düşen görevleri gerektiği gibi ifa etme azim ve kararlılığında olduğunu hassaten arz etmek istiyorum.

 

Ülkemizin her köşesine nakşettiğiniz silinmez izlere ilave olarak, ilimizde bugün açılışını gerçekleştireceğiniz yatırım ve tesisler ile Muhterem Malatya Halkı hem Devletimizin imkânlarından daha fazla istifade edebilecek, hem de ilimiz ve ülkemiz ekonomisine daha çok destek sağlanmış olacaktır.

 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Başta Zat-ı Devletleriniz olmak üzere Meclisimizi, Milletimizi, Milli İrademizi ve Devletimizin bekasını, Devletimiz, Bayrağımız ve Milletimizin bekası uğruna bütün dinamikleriyle çalışmaya gelecekte de kararlılıkla devam edecektir.

 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Talimat ve katkılarınızla yapılan ve birazdan açılışını gerçekleştireceğiniz yatırımlar, devam eden ve proje aşamasında olan diğer çalışmalar münasebetiyle başta Şahsınız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği bulunan herkese bütün Malatyalılar adına şükranlarımı sunuyor, tekraren ilimizi şereflendirmenizden dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ nın konuşmasının ardından yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine geçildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan tarafından Stat içerisinde kurdele kesilirken diğer tüm eserlerin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Tüfenkci, Vali Kaban ve  protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme