Malatya Turgut Özal Üniversiteni Geliştirme Vakfı (MATÖV) kuruldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin eğitim, kültür, sağlık ve spor alanında gelişmesine katkıda bulunmanın yanında eğitim ve öğretim yatırımlarında bulunmak amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın (MATÖV) kuruluşu gerçekleşti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin eğitim, kültür, sağlık ve spor alanında gelişmesine katkıda bulunmanın yanında eğitim ve öğretim yatırımlarında bulunmak amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın (MATÖV) kuruluşu gerçekleşti.

 Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un Malatya’nın tanınmış çok sayıda ismi ile birlikte vakfedenler arasında yer aldığı MATÖV’ün kuruluşu Vakıflar Genel Müdürlüğünün kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girdi.

 Vakfın amacı

 MATÖV’ün amacı kuruluş kararında şu şekilde yer alıyor, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin öğrenci, öğretim elemanı ve üniversite personelinin çağdaş bilim anlayışı içinde araştırma ve inceleme yapmalarına maddi ve manevi destek sağlamak, üniversitenin eğitim, kültür, sağlık ve spor alanında gelişmesine katkıda bulunmak, ülkeye ve insanlığa yararlı aydın kişilerin yetişmesini sağlamak, bu amaçların gerçekleşmesi için her düzeyde eğitim ve öğretim kurumları kurmak.”

MATÖV’e ilk gelir Rektör Karabulut’un acı kayısı ekstresi geliri bağışı

 Daha kuruluşunun 1. yılını doldurmayan üniversitenin ihtiyaç duyduğu fakülte binası ve  laboratuarların yapımı için de çalışma yürütecek olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’na gelir sağlanması amacıyla Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, aynı zamanda üniversite bünyesinde faaliyete geçecek Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi’nde üretilecek olan uluslararası lisansı kendilerine ait “Acı Kayısı Ekstresinin”  gelirini vakfa bağışladı.

 Rektör Prof. Dr. Karabulut, vakfın kuruluşuna destek vererek vakfedenler arasında yer alan Malatyalı siyasetçi, akademisyen,  işadamı ve STK yöneticiler ile vakfa destek sağlayacak hayırseverlere teşekkür etti.

 Vakfın hesap numarası

 Bu arada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’na nakdi bağış yapmak isteyen hayır severlerin vakfa ait Vakıflar Bankası Malatya Şubesindeki TR07 0001 5001 5800 7308 1248 31  IBAN nolu hesabı kullanabilecekleri kaydedildi.

Bakmadan Geçme