Malatya TSO'da Neler Oluyor

Bizler Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri olarak Malatya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Bizler Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri olarak Malatya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Malumunuz olduğu üzere, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya’da ticari faaliyet yapan orta ve büyük ölçekli işletmelerin temsil edildiği en büyük sivil toplum örgütüdür.Ticaret Odası Yönetimi ve Meclisi, Malatya ekonomisine katma değer sağlamak kamu kurum ve kuruluşlarına iş adamlarının sorunlarını tek çatı altında iletmek amacıyla görevlerini sürdürmektedirler.

Dolayısıyla Malatya’nın en önemli sivil toplum örgütlerinin başında gelmektedir. Bu Meclis’te Malatya’yı ilgilendiren önemli konular ele alınmakta ve bu konular buraya gelen basın mensupları aracılığı ile kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

 Bu Mecliste bugüne kadar tüm tartışmalar kamuoyunun önünde olmuştur.  Nitekim bir örnek vermek gerekirse; Şu anda Meclisi basına kapatmak için Meclis divanına talimat veren Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2015 yılının Aralık ayı Meclis toplantısında, eski yönetime hitaben hem de ağır ithamlarda bulunurken, “ Eleştirilere tahammülünüz yok.” İfadeleri kullanmış, ancak ne acıdır, Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra Meclis’te kendisine yönelik yapılan hiçbir eleştiriye tahammül edemiyor olmalı ki  1 Şubat Cuma günü yapılan Ocak ayı meclis toplantısında basını dışarı –sözde oylamayla- attırmak suretiyle,  tarihinde ŞEFFAF  olan bir odanın ŞEFFAF lığına leke sürmüştür.Oldubittiye getirilen oylama Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın yokluğunda  başkan vekilinin yönettiği oturumda ne çoğunluk ne de oylama yeter sayısı aranmaksızın yapılmıştır.Kaldı ki;2018 oda seçimlerinden sonra bir çok oda tüm meclis toplantılarını, dilek temenniler dahil canlı olarak yayınlamaktadır.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, görevi sadece Malatya kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensuplarının dışarı çıkarılması karşısında, bizler meclis üyesi olarak temsil ettiğimiz camia adına utandık.

Sayın Sadıkoğlu’na soruyoruz?

Seçimde şeffaf oda sloganınız üzerinden 1 yıl geçmeden

Neden çekiniyorsunuz?

Biz burada özel durumları konuşmuyoruz, Kimsenin adli makamlarda ne işi var bunları konuşmuyoruz.

Biz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin yaptığı hizmetlerde varsa aksaklıkları konuşuyoruz. Biz, üyelere hizmet edilirken yaşanan aksaklıkları konuşuyoruz.

Biz bunları Malatya kamuoyunun önünde konuşmak istiyoruz. 

Bir zamanlar Meclis üyesi olarak “Sizin hiç eleştiriye tahammülünüz yok mu?” diye soran Sayın Sadıkoğlu’nun kendisine soruyoruz, “Basını dışarı çıkarmak, Bir Oda başkanına yakışmaz. Burada hiç kimsenin ticari sırrı, adli durumu, özel durumu konuşulmuyor. Kanunen konuşulması zaten söz konusu biledeğildir.Tüm bütçesi üye aidatlarından oluşan odanın yönetim harcamalarını konuşuyoruz. Basını çıkarmaktaki gayenizi anlamış değiliz.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde bulunan 24 Meclis üyesi olarak, sırf kamuoyunu bilgilendirmek adına orada bulunan ancak olabilecek eleştiriler kamuoyuna yansımasın diye  sözde oylama ile dışarı çıkarılan  tüm basın çalışanlarından özür diliyoruz.

Bugün buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz;

Bugünden sonra, Dilek temenniler kısmında basın dışarı çıkarılırsa,bizler de dışarı çıkıp,basının huzurunda konuşacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

06.02.2019

Meclis Üyeleri

Mehmet Akın Canbay-Mustafa Kanmaz-Kazım Dağ-Enes Perçin-Mustafa Karaman-Ömer Akın

Reşat Mutlu-Mustafa Bayındır-Şemsettin Tüdün-Batuhan Demirel-Hüseyin Çınar-İbrahim Hız-

Orhan Barman-Aziz Baştürk-Selami Özen-Sıddık Özdemir-Arif Aksoğan-Ülkü Emre

Serkan Özdoğan-Ömer FarukÖngenli-Erol Ergül-Aydın Doğan-Emre Payza-Remzi Bent

Bakmadan Geçme