Malatya Sanat Tiyatrosu 7 Nisanda Yolcu Adlı Oyunla Sahnede

2005 yılının Eylül ayında Abdulsamet Kılınç tarafından kurulan Malatya Sanat Tiyatrosu, Nazım Himet Ran'a ait Yolcu oyunuyla tekrar Malatya'da perdelerini açıyor…

2005 yılının Eylül ayında Abdulsamet Kılınç tarafından kurulan Malatya Sanat Tiyatrosu, Nazım Himet Ran’a ait Yolcu oyunuyla tekrar Malatya’da perdelerini açıyor…

“Sanat adına neyimiz varsa verebilmek için çıktık bu yola…” diyen ekip,  “Sanatın gücüne inandık ve kendi içinde de yapıcı bir sanat anlayışı benimsedik” diyor. Toplumsal düzendeki en büyük değişim aracı olan sanatın temsil gücüyle kültür ve sanat alanında; piyasacı, bireyci, cinsiyetçi ve ayrımcı yaklaşımların karşısında yer alarak, yenileştirici ve dönüştürücü bir bakış açısıyla; sanatı toplumsal bir oluşum aracı haline getiren ve onu geliştirmeyi hedefleyen bir sanat ve kültür anlayışından beslenen,  Malatya Sanat Tiyatrosu, 2005 yılının Eylül ayında Abdulsamet Kılınç tarafından kuruldu.

72.Koğuş, Fosforlu Cevriye, Kadınlık Bizde Kalsın, Akadın Yayı, Deli Dumrul, Baş Belası, Cimri, Fermanlı Deli Hazretleri, Anna Karenına, Tuhaf İkili ve daha sayamayacağımız onlarca oyunla tiyatro seyircisi ile buluştu. Şuan Nazım Himet Ran’a ait Yolcu oyunuyla tekrar Malatya’da perdelerini açacak. Başta Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya ve İzmir olmak üzere; Türkiye’nin birçok ilinde oyunlar sahneleyen MST, yaklaşık son beş yılı kapsayan dönemde, tek kişilik oyunlar ve oyuncu transferleri ile sahnelerine devam etmekteydi. Uzun yıllar boyunca Malatya’da oyun sahnelemeyen Malatya Sanat Tiyatrosu, 7 Nisan’da tekrar kendi memleketinde, kendi seyircisi ile buluşacaktır.

2019-2020 sanat yılında ise birbirinden usta isimler ve Malatya Sanat Tiyatrosu senaryo ekibince yazılmış yepyeni 4 oyunla sahnelerde olacak.

2019-2020 sanat sezonu için yeniden bir turne programı hazırlamaya başlayacak olan Malatya Sanat Tiyatrosu, ay içerisinde en az bir, en fazla iki oyunla yine Malatya seyircisiyle buluşacak.

7 Nisan 2019 Pazar günü uzun bir aradan sonra Malatya seyircisi ile buluşacak olan ekip; Nazım Hikmet’in kaleme aldığı Yolcu oyununu sahneleyecek. Bu oyunun yönetmenliğini, Genel Sanat Yönetmeni Abdulsamet Kılınç üstlenmekte. Yardımcı yönetmenliğini Mehmet Aladağ’ın yaptığı bu oyunda; Damla Yıldız, Abdulsamet Kılınç, Mehmet Aladağ, Orçun Akgün ve Deniz Yıldız rol alacak.

Geniş bir ekiple çalışan Malatya Sanat Tiyatrosunun müziklerini Hamit Aydeniz, dekor tasarım ve uygulamasını Fatih Mehmet Büker, koordinatörlüğünü Ümit Üçdemir, kostümlerini Deniz Yıldız, ses ve ışık şefliğini İsmail Karakuş, afiş tasarımını Tuğçe İlhan Avcı ve sahne amirliğini Çağdaş Taner üstlenmiş.

Son olarak da; “tiyatro seyircisinin azlığından yakınan sanat camiasına inat, bizler sanatı her noktaya götürmekte kararlıyız” diyor ve  “Bu yolda bizi yalnız bırakmayan siz dostlarımıza teşekkür ederiz” diyerek tiyatro severleri oyunlarına davet ediyorlar…

Bakmadan Geçme