Malatya'mıza 19,1 katrilyonluk yatırım ve desteği kazandırdık

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, "Bizler siyasiler olarak 16 yıldır AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 19,1 katrilyonluk yatırım ve desteği Malatya'mıza getirdik. Genel hükümet bütçesinden almış olduğumuz yatırımlarla birlikte yerel yönetimlerimizin de Malatya'ya çok önemli yatırımları oldu. Bu yatırımlarımıza devam ederken istişare kültürünü çok daha fazla kullanmamız gerektiğini, meslek örgütleri ve odalarımızla daha fazla bir araya gelmeyi arzu ediyorum" dedi.

 

Milletvekili Çalık, Malatya'daki temaslarını sürdürüyor. Malatya'daki ziyaretleri kapsamında Malatya Gençlik ve Eğitim Derneği üyeleriyle bir araya gelen Çalık, Daha sonra Malatya Kimya Mühendisleri ve Malatya İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. Milletvekili Çalık, daha sonra Eski Malatya'da esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Gençlik ve Eğitim Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Çalık, gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra onları Arapgir Kozluk Çayı'nda gerçekleştirecekleri 'Yaz Veda' kampına uğurladı. 

 

Çalık, daha sonra Malatya Kimya Mühendisleri Odasını ziyaret etti. İl Temsilcisi Murat Ali Tutar'dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Çalık, bir dizi istişarede bulundu.

 

Ziyarette konuşan Malatya Kimya Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Murat Ali Tutar, Kimya Mühendisleri Odası'nın 56 şubesinin olduğunu ve en sonuncusunu Malatya'da açtıklarını ifade etti.

 

Tutar, Kimya Mühendisleri Odası'nın şuanda 86 üyesi ve üniversite temsilcilikleriyle Malatya'da hizmet verdiğini kaydetti.

 

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık ise Malatya Kimya Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Murat Ali Tutar ile istişarede bulunduklarını belirterek, "Organize Sanayi Bölgelerimizi ziyaret ettiğimizde Malatya'nın OSB'deki atık sularının arıtmasıyla alakalı tüm arıtma tesisleriyle ilgili odamızın önerileri var. Kullanılabilir hale getirmek için tespit ve teşhislerini ilgili makamlara iletilmesi, bakılması ve takip edilmesi gerekiyor. Atık suların arıtılmış su haline getirilip, sulamada hele de içme suyunda kullanılabilir hale gelmesi çok önemli. Akademisyenlerimizin de bununla ilgili yaptığı çalışmaları dinledik. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız, 1.ve 2.Organize ve Sanayi müdürlerimiz konuları yakından takip edip, atık suyun temizlenmesini çok cüzi bir maliyetle yapabileceklerini söylüyorlar. Bunları ilgili kurumlara ileteceğiz. Özellikle katkı atıkların enerjiye dönüşümünde kimya mühendislerimiz, değerli hocalarımız Malatya Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalara da ciddi katkı sunuyorlar. Malatya'nın kayısısını da içerisine alan önemli bir konuyu bizimle paylaştılar. Kayısı çekirdeğinden aktif karbon üretildiğini ifade ettiler. Eğer kayısı çekirdeğinden aktif karbon üretebiliyorsak, bununla ilgili çalışmalara da bakıp, ilgili bakanlıklarımıza ileteceğiz" diye konuştu.

 

Çalık, mühendislerin insan, çevre ve toplum sağlığı konusunda çok ciddi katkılarının olduğuna dikkat çekerek, "Yaptıkları tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum. Çevreci, sağlıklı bir toplum olmamız konusunda ve bilinçli sivil toplum örgütlerinin devlet ile millet arasındaki asli görevini yerine getirme konusunda üstüne düşen görevleri yaptıklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Çalık, ziyaretleri kapsamında daha sonra Malatya İnşaat Mühendisleri Odası yönetimiyle bir araya geldi.

 

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten, AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık'ın ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Problemleri konuştuk. Malatya'mızın problemlerini birlikte çözelim. Siz siyasi koldan bizde teknik koldan bu çalışmaları yürütelim" dedi.

 

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık da "Hepimizin sevdası memleket; Malatya. Bu vesileyle kulvarlarımız ne kadar farklı olursa olsun kimimiz teknik kimimiz siyasi kimimiz akademik açıdan Malatya'ya hizmet etmek üzere mücadele ediyoruz. Ortak paydamızın, sevdamızın Malatya olması bundan sonraki yapılacak çalışmalarda da ortak aklı beraberce geliştirmemize vesile olacak. Bizler siyasiler olarak 16 yıldır AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 19,1 katrilyonluk yatırım ve desteği Malatya'mıza getirdik. Genel hükümet bütçesinden almış olduğumuz yatırımlarla birlikte yerel yönetimlerimizin de Malatya'ya çok önemli yatırımları oldu. Bu yatırımlarımıza devam ederken istişare kültürünü çok daha fazla kullanmamız gerektiğini, meslek örgütleri ve odalarımızla daha fazla bir araya gelmeyi arzu ediyorum. Sizlerin getireceği teklifler, öneriler, düşünceler, eleştiriler mutlaka dikkate alınacaktır. Siz mühendisler olarak analitik zekayı yoğun bir şekilde kullanan ve bunu da icraya döken insanlarsınız. Ben fenci, sağlıkçı, sosyal bilimciyim. Bu vesileyle sizlerin teknik ve analitik düşünceleri; siyasetteki bizlerin kazanımları ve sosyal bakış açısı birleştiğinde şehrimiz ve ülkemiz için çok daha fazla katma değer üreteceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

Milletvekili Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında daha sonra Eski Malatya'da esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Çalık, esnaf ve vatandaşlara, 24 Haziran seçimlerinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme