Malatya İKGK'da 8 Mart etkinliği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Malatya İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu(İKGK)

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Malatya İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu(İKGK) üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel Malatya’daki girişimci kadınları ziyaret ettiler. Ziyarette kadın girişimciliğin ön plana çıkarılması ve Malatyalı kadınların istihdam sorunları görüşüldü.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Malatya İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyeleri Malatya’da girişimcilik yapan Tekstilci Şehriban Şahin, İşletmeci Şengül Çilesiz ve kadın giyim mağazası olan Bilkay Bak’ı ziyaret ettiler.

İlk olarak tekstil fabrikası olan Şehriban Şahin’i ziyaret eden icra kurulu üyeleri başarılarında dolayı Şehriban Şahini tebrik ederek, Malatya’da kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmaları olduğunu aktardılar.

Malatya’da temizlik işçisi olarak çalıştığı tekstil fabrikasında iplik üretiminden makinelerin kurulumu ve bakımına kadar her şeyi öğrendiğini söyleyen Şehriban Şahin,” 1994 yılında çalışmaya başladım. Hayatım çalışmakla geçti. Öğrenmeye hevesliydim, makinelerin kuruluma bakar öğrenmeye çalışırdım. Uzun bir süre tekstil fabrikasında çalıştım ve sonra neden kendi işimi kurmayayım dedim İlk etapta ailem bana destek olmadı, çünkü maddi gücüm buna yeterli değildi. Bende aklıma koymuştum kendi işimin patronu olacaktım ve oldum da. Makinelerimin bakımını hala ben yapıyorum çünkü ben işimi severek yapanlardanım” diye konuştu.

Daha sonra Malatya’da kadın giyim mağazası olan Bilkay Bak’ı ziyaret eden icra kurulu üyeleri, Malatyalı kadınlara hizmetlerinden dolayı girişimci Bilkay  Bak’a teşekkürlerini sunarak, desteklerini belirttiler.

Malatya’da kadın giyim mağazası sahibi Bilkay Bak 1996 yılında İstanbul’dan evlilik vesilesiyle Malatya ‘ya geldiğini belirtti. Malatya’ya geldiğinde Malatya’da kadın giyim mağazası konusunda eksik olduğunu gördüğünü söyleyen Bilkay Bak “Hâlihazırda Ferace mağazası faaliyetlerini sürdürürken Malatya'da Konsept Butik eksikliğini gördüm. Daha sonra Gabra butiği müşterilerimin beğenisine sundum. Yaptığım iş vesilesiyle çok değerli dostluklar edindim. İşini severek yapmamda bunda önemli bir faktör” dedi.

Son olarak ise aile bütçesi vr çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için  ev yemekleri açan işletmeci Şengül Çilesiz ziyaret eden icra kurulu üyeleri Şengül hanıma da çalışma hayatında başarılar dilediler.

Malatya’da dört çocuk annesi Şengül Çilesiz ise çocuklarının daha iyi bir eğiti alabilmesi ve aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla ilk etapta evde yemek pişirerek iş hayatına atıldığını söyleyerek”. Daha sonra ise KOSGEB desteği ile iş yerimi açtım. Malatya’da 25 kadına istihdam sağladığım. Fenomen Ev yemekleri olarak merkez şubede hizmet etmeye devam ediyorum. Yakında açacağım yeni bir işletme ile daha fazla kadın istihdamı sağlayacağım” dedi.

Malatya İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyeleri yapmış oldukları ziyaretler sonunda girişimci kadınlara çiçek sunarak başarılarının devamını dilediler.

Bakmadan Geçme