Malatya Fener Alayı Coşkusunu Birlikte Yaşadı

Binlerce Malatyalı bayraklarıyla yürüyüşe eşlik etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıldönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Malatya’da coşkuyla kutlandı.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin düzenlendiği Fener Alayı ve Gençlik Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Yediden yetmişe Malatyalıların büyük ilgi gösterdiği Fener Alayı, Atatürk Anıtı önünde başlayıp, 15 Temmuz Millet Meydanında son buldu.

 

Türk Bayraklarının ellerden göğe yükseldiği, dillerde marşların okunduğu Fener Alayı Yürüyüşüne; Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, Baro Başkanı Enver Han,  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, ilçe belediye başkanları, vakıf, dernek, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu

 

Yürüyüşe Mehteran Takımı, Atlı cirit ekibi ve çocuklardan oluşan bando ekibide eşlik etti. 15 Temmuz Millet Meydanında devam eden gösteriler sonunda dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı.

 

Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Millet Meydanında kısa birer konuşma yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıldönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar.

 

Milli Mücadelenin 100 yıl önce bugün başladığına dikkat çeken Başkan Gürkan özetle, “Sevr Antlaşması imzalanmış, düşmanlar dört bir yandan Anadolu’yu işgal etmeye başlamışlardı. Düşman donanmasının İstanbul’u işgal ettiği 13 Kasım 1918 tarihinde Atatürk, tarihe düşen şu müthiş cümlesini kurdu:- Geldikleri gibi giderler.- Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları o gün yola çıktıklarında durum çok iç açıcı değildi. Ancak tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen Mustafa Kemal Paşa Türkiye Cumhuriyetini kurdu. O Cumhuriyet 100 yıldır ayakta, bugünde aynı düşmanlarla mücadele etmeye devam ediyor. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle birkez daha anıyorum” dedi.

 

Vali Aydın Baruş ise Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin 100 yıl önce bugün Samsunda atıldığını söyledi. Türk Gençliğinin Atatürk’ün miraslarına sahip çıkması gerektiğini belirten Baruş, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu tüm insanlığa ilham kaynağı olacak kahramanlıklarla dolu. 100 yılın her aşaması ayrı bir hikâye. Milletimiz o gün vatanlarına nasıl sahip çıktıysa bugünde aynı inançla sahip çıkıyor” dedi.

Bakmadan Geçme