Malatya'da Her Branşta Başarı Dolu Yıllar

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Tüm Vatandaşlara Davet..

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında yetkili birim müdürlerinden aldığımız bilgiler dahilinde GSB spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları kapsamında İl Müdürlüğünce açılan Sportif  kurslara Nisan ayı itibari ile  yaklaşık 8000 çocuk ve gencin katıldığı açıklandı.
Gençlik Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve  Şube Müdürü Murat İrtenin göreve geldiği günden bu yana faaliyetlerini artırarak devam ettirmesi Malatya spor camiası tarafından takdir ile karşılanmaktadır.
Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına bağlı yazılı ve görsel yayınlar için bugüne kadar ki faaliyetlerini gösterir araştırmalarımız sonucu İl Müdürü ve Şube Müdürüne olan güven ve itimatın tam olduğu yönünde. Gençlik Spor İl Müdürlüğünün başarılı ve yoğun proğramlarını kısaca siz okurlarımız için derledik;
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan GSB spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları kapsamında İl Müdürlüğünce açılan Sportif  kurslara Nisan ayı itibari ile  yaklaşık 8000 çocuk ve genç ile katılmakta, ayrıca İlimizde 45 braşta yıl içerisinde  sportif faaliyetler ve il şampiyonaları düzenli olarak yapılmaktadır. 
İlimizde şuan yaklaşık 6000 Faal lisanslı sporcumuz bulunmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. 2023-2024 sezonunda Takım Sporlarında Basketbol, Voleybol, Hentbol ve Hokey branşlarında yerel lig müsabakalarımız düzenlenmiştir. Hentbol branşında küçük kızlar, Yıldız kızlar,Yıldız erkekler müsabakalarına toplam 14 Takım katılım sağlamıştır. Basketbol branşında U14-U16-U18 Büyük Erkekler katagorilerinde 17 takımlı ligimiz oluşturulmuştur. Mayıs ve Haziran aylarında U-10-U11-U12 kız-erkek katagorilerinde müsabakalar gerçekleştirilecektir. Voleybol branşında alt yapı kulüpler il birinciliği küçük kızlar , midi kızlar, yıldız erkekler, yıldız kızlar, genç erkekler, genç bayanlar olmak üzere 41 takımın katılımıyla yapılmıştır. Hokey branşında 16 yaş altı 5S 2.lig yükselme müsabakasında takımımız Türkiye 3.sü, Büyükler 1. Lig açık alan Türkiye Şampiyonasında ise 3’üncülük elde etmiştir. Türkiye Şampiyonalarına  İlimizi temsilen katılan sporcularımızdan 20 Türkiye 1.ligi , 12 Türkiye 2.ligi ve  15 Türkiye 3.lüğü olmak üzere toplamda 47 sporcumuz derece elde etmiştir. Uluslararası müsabakalarda ise sporcularımız Bir birincilik, Bir ikincilik, iki üçüncülük, iki dördüncülük ve bir beşincilik elde etmiştir. Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ANALİG ( Anadolu Yıldızlar Ligi ) müsabakalarına İlimiz 22 branşta katılım sağlanmaktadır; ayrıca Ulusal Spor Projelerinden Evinin Sultanları Voleybol , 3x3 Basketbol, 5x5 Futsal, Mutlu Çarşambalar, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Gelişim Projesi, Koşabiliyorken Koş projeleri ilimizde düzenli olarak yapılmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürütülen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programı kapsamında İlkokul 3.Sınıf öğrencilerinin taramalarına ilimizde Şubat ayında başlanmış olup; İlimiz genelinde Nisan 2024 itibari ile yaklaşık 7 Bin öğrencimizin taraması gerçekleştirilmiştir. Haziran ayına kadar bu sayının 11 bin olması planlanmaktadır.
 Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak sporun tabana yayılması, toplumda spor kültürünün oluşturulması,  gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan ve olumsuz davranışlardan korunması, sağlıklı birer birey olarak kaliteli bir yaşam sürdürmeleri ve spor yoluyla sosyal ilişkilerinin gelişimlerine katkı sağlayabilmek için tüm  vatandaşlarımızı  saha, salon ve tesislerimize davet ediyoruz. 
HABER: M.SAİD YALÇIN
 

Bakmadan Geçme