Malatya'da Eş Başkanlık' dönemimi Başlıyor?

'İthal Başkan-Eş Başkan' Söylemleri Şimdiden Başladı

Malatya’da tüm dikkatler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında Malatya’nın da bulunduğu adayların açıklanacağı 15 Ocak 2024 Pazartesi gününe yoğunlaştı. Siyasi kulislerde AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Sami Er olduğu yönünde çıkan iddialar üzerine, ‘İthal Başkan, Eş Başkan’ tartışmalarını da beraberinde getirdi.
31 Mart 2024 Pazar Günü Yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti’de açıklanmayan adaylar ile ilgili siyasi kulislerde kimin aday gösterileceği ile ilgili iddialar, havada uçuşuyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk olarak Selahattin Gürkan’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, adayların açıklanmasına birkaç gün kala Sami Er isminin ön plana çıkması Malatya’da büyük tepkiye neden oldu. Malatya’da birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda vatandaş, AK Parti il binası önüne giderek yaptıkları açıklamada, ‘İthal Başkan’ istemiyoruz. Bizi Elazığ depreminde, Pandemide ve 6 Şubat depremlerinde gecesiyle gündüzüyle bizimle birlikte olan Selahattin Gürkan’ı destekliyoruz’ ifadelerini kullanarak, Sami Er’in aday gösterileceği iddialarına tepki gösterdiler. Açıklamada, Sami Er’in depremde Malatya’ya gelmediğini, insanların acısını paylaşmadığını, birçok ilden gelen belediyelerin deprem sürecinde depremzedelere yardımlarda bulunmasına rağmen, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı olmasına rağmen hiçbir yardım faaliyetinde bulunmayan Sami Er’in bu şehre verebileceği bir hizmetin olmadığına dikkat çekildi. 
Malatya’da bunlar yaşanırken, siyasi kulislerde Sami Er’in aday gösterilmesi halinde ‘Malatya’da Eş Başkanlık’ döneminin başlayacağı yorumları yapıldı. Sami Er’in ‘İthal Başkan, Eş Başkan’ yakıştırmasının seçim sonuçlarını olumsuz etkileyeceği şimdiden konuşulur oldu. 
 

Bakmadan Geçme