Malatya'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Malatya Valiliği'nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Malatya Valiliği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Bu yıl ilk kez 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Aydın Baruş, Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı İhsan Selim Baydaş, HSK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayan, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Tuğg. Selim Karsavuranoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, resmi kurumların müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Aydın Baruş birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başladığı konuşmasında, "Bugün çok mutluyuz. Huzur ve mutluluk içerisinde bu güzel bayram günlerini idrak ediyoruz. Ramazan ayı gibi yardımlaşmanın, dayanışmanın zirveye çıktığı bir ay olan kutsal günleri tamamladık. Cenabı Mevla’nın bize hediyesi olan bu güzel günlere sağlık içerisinde ulaştık. Burada gözlemlediğimiz, kardeşlik ve dostluk havasının bayram’dan sonrada devam etmesi en büyük temennimizdir. Çünkü ülkemizin, Malatya’mızın her zaman buna ihtiyacı var. Bizler birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olursak, birbirimize sımsıkı sarılırsak, aramızdaki küskünlükleri, dargınlıkları unutur ve ülkemizin idealleri olan hedefler doğru hep birlikte çalışırsak bizden mutlusu olmaz. Hakikaten de lider bir ülkenin mensubu olmanın gururunu hisseden insanlar oluruz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Bundan sonraki bayramlarda daha fazla Malatyalıyı aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Bayramlaşma Töreninin ardından Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek hastalar, hasta yakınları ve hastane personelinin bayramlarını kutladılar.

Hastaları, odalarında ziyaret eden Vali Baruş, geçmiş olsun dileklerini ileterek, bayramlarını kutlayıp, tüm hastalara Allah'tan şifa diledi.

Hastaların durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli’den bilgi alan Vali Baruş, hasta yakınları ile de bir süre sohbet ederek bayramlarını kutladı. Hastalar ve yakınları, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Vali Baruş'a teşekkür ettiler.

Hastane ziyaretinin ardından Sümer Polis Merkezi Amirliği, Battalgazi Jandarma Komutanlığı, Polis ve Jandarma Uygulama Noktalarını ziyaret eden Vali Baruş, Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla görevleri başında bulunan Polis ve Jandarma görevlilerinin Ramazan bayramlarını kutlayarak, hayırlı görevler diledi.

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş Huzurevinde kalan vatandaşları ziyaret ederek, Ramazan Bayramı’nı kutladı. 
Huzurevi sakinleri tarafından mutlulukla karşılanan Vali Baruş ve eşi Nagihan, huzur evi sakinleriyle tek tek sohbet edip bayramını kutlayarak, kendilerine sağlık, mutluluk ve huzur dileklerini ilettiler.

Ziyaretler esnasında Vali Aydın Baruş’a İlçe Kaymakamları Güher Sinem Büyüknalçacı, Turgay Gülenç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Veysel Işıldar eşlik ettiler.

Bakmadan Geçme