Malatya'da Adalet Sarayına İhtiyaç Var

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya'da adalet sarayına ciddi bir ihtiyacın olduğunu ifade ederek, "Hazırlanılmış projeler var. Yer noktasında da iki noktada yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüldü. Şuanda bakanlığımızın gündeminde" dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti.

Milletvekili Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'a görevinde başarılar diledi. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ise "Malatya'nın adalet hizmetine elimizden geldiğince katkı sunmak için buradayız" diyerek, Çakır'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Malatya Baro Başkanı Enver Han, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'a 'hayırlı olsun' ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, üçüncü dönemde yüzde 70'e yakın bir oyla seçildiklerini aktardı.

Milletvekili Çakır ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde dört yıl birlikte çalıştıklarını dile getiren Han, "Bizle istişareyi hiçbir zaman koparmadı. Baroya, baronun görüşlerine olağanüstü değer verdi. Biz kendisinden razıyız. Malatya milletvekili olarak da kendisinden beklentimiz var. Bir an önce yeni adliye binasının inşaatı konusunda süreci takip etmesini ve Malatya'mıza yaraşır bir adliye binasına vesile olmasını diliyoruz" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise Malatya Baro Başkanı Enver Han'a göreve yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

'Hak, hukuk, adalet' denildiğinde baronun önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Çakır, şunları ifade etti: "Belediye başkanlığımız döneminde baromuzla iyi bir işbirliği içerisinde olduk. İlimizdeki kurumların kendi içerisindeki diyalogları çok önemli, Malatya'da da bu anlamda gerçekten iyi bir işbirliği var."

Çakır, Malatya'da adalet sarayına ciddi bir ihtiyacın olduğunu kaydederek, "Hazırlanılmış projeler var. Yer noktasında da iki noktada yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüldü. Şuanda bakanlığımızın gündeminde ama şuan belki yatırım programına alınmadı. Ben önümüzdeki yıl alınır diye tahmin ediyorum. Çünkü Malatya artık sıkıştı, ciddi manada yere ihtiyaç var. Sizlerin gayretiyle, bizlerinde takibiyle Malatya'yı güzel bir adalet sarayına kavuşturmuş oluruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme