Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Çoşkusu

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLER GÜNÜ MALATYA'DA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan vekili Tümgeneral Hançeri Sayat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Kaban Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.

 

Vali Kaban, Anıt Şeref Defterine;  

 

Aziz Atatürk,

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle, yüreklerimiz onur, gurur ve sevinçle dolu olarak manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarımızın tek Vatan üzerinde, tek Bayrağın gölgesinde, tek Devlet’in çatısı altında tek Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşamasını sağlamak maksadıyla başlattığınız Milli Mücadele; azim, cesaret, kararlılık ve kahramanlık destanlarıyla milletçe kazanmış olduğumuz Büyük Zafer, her türlü övgüyü hak etmektedir.

Emin ve müsterih olunuz ki Aziz Türk Milleti, bizlere miras bıraktığınız kutlu vatan topraklarını, bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı, uğruna canlar feda edilen özgürlüğümüzü, kadim tarihimizdeki sayısız örneklerde olduğu gibi her ne pahasına olursa olsun koruyacaktır.

Bu gurur günümüzde, mücadele ve bağımsızlık ruhumuzun esin kaynağı olan başta Zat-ı Aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bedenlerini ve kanlarını Aziz Vatan topraklarına katık eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhlarınız şad olsun.” ifadelerini yazdı.


Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik Makamına geçen Vali Kaban burada askeri ve mülki erkânın bayram tebriklerini kabul etti.

 

Kutlama programı kapsamında Valilik Makamından İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önündeki resmigeçit törenine geçildi. Vali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tümgeneral Sayat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Polat’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başlayan programda geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşını müteakiben günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yarbay Murat Şahin yaptı.


Yarbay Şahin’in konuşmasının ardından Battalgazi İlçesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi İbrahim Bülent Dere, ‘Dumlupınar’da Şehit Asker’in Mezarı Başında’ adlı şiiri, yine aynı okul öğrencisi Selin Demir’de ‘30 Ağustos’ adlı şiiri okudular. Şiirlerin okunması sonrası resmigeçit töreni icra edildi. Töreni izleyen vatandaşlar da Türk Bayrakları ile kutlamalara katıldı.

 

Bakmadan Geçme