Malatya Bir Huzur Kenti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Cemal Gürsel Mahallesini ziyaret etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cemal Gürsel Mahallesi’nde 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretlerinin atıldığı sokaktaki mahalle sakinlerini ziyaret ederek bir süre görüştü.

Mahalle Muhtarı İmam Yıldız, kendilerini ziyaretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, evlerin kapılarının boya ile işaretlenmesinin birlik ve beraberliklerini bozamayacağını söyledi. Muhtar Yıldız, Başkan Çakır’dan bu tür olayların önüne geçilmesi bakımından sokak girişlerine kamera takılması talebinde bulundu.

Çakır: Burada atılan çarpı bize, şehrimize atılmış bir çarpı

Mahalle Muhtarı İmam Yıldız ve mahalle sakinleri ile görüşen Başkan Çakır, bu tür provokatör eylemlerin asla amacına ulaşamayacağını  belirterek sağduyulu hareket eden vatandaşlara teşekkür etti. Bu tür olayların önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını da belirten Başkan Çakır, Malatya'da barış ve huzur ikliminin hâkim olduğunu söyledi.

Başkan Çakır; "Barış ortamımızı baltalamak isteyen birileri çıkacaktır. Etrafımıza baktığımızda birçok terör örgütü etrafımızı sarmış durumda. Birliğimizi sağlayacak olanlar biziz. Bizim birliğimize, beraberliğimize bu tür eylemlerle gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu tür olaylara da fırsat vermeyeceğiz. Başta Şehrul emin olarak biz ve tabii ki,  adli ve idari birimlerimiz, güvenlik güçlerimiz bu işin mutlak takipçisi. İlimizde her görüşten insanın bir araya gelip yaşadığı barış ortamı hâkim. Malatya bir huzur kenti. Dolayısıyla bunu yapan ister akli dengesi bozuk olsun, ister bir çocuk olsun, isterse çok profesyonel bir eylemci olsun bunu yapanı kimse tasvip etmez. Herkes de gereken tepkisini koydu. Halkımızın tepkisini koyması, kenetlenmesi her şeyden önemli. Bunu da burada görmek bizi mutlu etti. Art niyetli insanlara fırsat vermeyelim. Burada atılan çarpı bize, şehrimize atılmış bir çarpı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

 

Bakmadan Geçme