Malatya Basını Terörü Kınadı

Malatya'da görev yapan çalışan gazeteciler adına, Gazeteci A.Vahap Kaygusuz , Soykan parkı önünde kınama mesajı yayınladı. Çok sayıda STK ve basın çalışanının katıldığı proğramda, Kaygusuz,'

Malatya’da görev yapan çalışan gazeteciler adına, Gazeteci A.Vahap Kaygusuz , Soykan parkı önünde kınama mesajı yayınladı. Çok sayıda STK ve basın çalışanının katıldığı proğramda, Kaygusuz,"

Biz Malatya’nın, yazılı ve görsel basınının haberlerini halkımıza ulaştıran, Kamera ve objektif arkasında olan sahadaki temsilcileriyiz.

Bugün ise hem kamera ve objektif önünde hem de arkasındayız. Çünkü sonuçta biz de insanız. Haberleri sizlere aktarırken, sizin için şahit olduğumuz olaylara sizin gözünüzden ilk olarak biz bakıyoruz. Sizler adına ilkönce bizim içimiz yanıyor, sizler adına ilk biz üzülüyoruz ve zaman zaman ilk gözyaşlarını biz akıtıyoruz.

Şehit haberlerini yaparken, taciz istismar haberlerini yaparken, mağdur, mazlum haberlerini yaparken, zulüm altında inleyenleri sizlere ulaştırmak adına resmederken sizlerden önce bizim yüreğimiz kan ağlıyor.

Bunun için başta ülkemiz olmak üzere, 15 Ağustos 1984 yılından itibaren Güvenlik güçlerine yönelik olarak başlayan, sonrasında ise,  sivil halka yönelik olarak devam eden Hantepe’de öğretmen katliamının ardından, Askerimize, Polisimize Sağlık çalışanları başta olmak üzere, kamu personellerine yönelen hain terör bugün sınır tanımaz hale gelmiştir.

Adı ne olursa olsun, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden, ASALA, PKK, PYD, İŞİD, DAEŞ, FETÖ, PYD, DHKP/C ve alfabelerdeki diğer harflerden mütevellit ne kadar hain ve kalleş örgüt var ise hepsini lanetliyoruz. Hepsini kınıyoruz ve hepsine karşıyız.

Bu terör nerden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, Kerbela, başta olmak üzere, Doğu Türkistan’da, Sincan’da, Arakan da, Keşmir’de, Yemen’de, Irak’ta, Suriye’de ve ülkemizde yapılan her türlü terör ayaklarımızın altında olsun.

30 Haziran 1996'da, PKK tarafından Tunceli'de başlayan bombalı terör saldırıları sonrasında bu güne kadar devam eden, İstanbul, Hakkâri, Ankara, Adana, Gaziantep, Van, Bingöl, Ağrı, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli'de düzenlenen bombalı intihar eylemlerinde yüzlerce vatandaşımız katledilmiştir. 1984 yılından bu yana düzenlenen yaklaşık 84 bin saldırıda 16 bin civarında şehit verdik. Bunun son bulmasını arzu ediyoruz.

Terör nereden, kim veya kimler tarafından gelsin, hepsine topyekûn karşıyız. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Bizler basın mensupları olarak,  10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş’ta yapılan terör saldırısı başta olmak üzere, Ülkemizde ve dünyamızda yapılan terör saldırılarını, şiddet ve nefretle kınıyor, bir an önce son bulmasını diliyoruz. Bizler terörden dolayı ölüm haberi yapmak istemiyoruz. İstismar ve taciz haberi yapmak istemiyoruz. Biz gazeteciler olarak barış ortamının tesis edilmesini istiyoruz.

Bu vesile ile adını tekrardan anmak istemediğim hain terörden dolayı Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyor, yakınlarına ve necip milletimize başsağlığı diliyoruz. "dedi.

Kınamaya, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Nihat Abacı, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Kadir Çelik, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi basın çalışanları, Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, Türkiye Gazetesi Malatya Bölge temsilcisi Celal Koyuncu,  Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, Emniyet mensupları, ve Malatya basını temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme