• Haberler
  • Spor
  • Malatya 5'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç

Malatya 5'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç

Vali Ali Kaban Malatya 5'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası açılış programına katıldı.

Vali Ali Kaban, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Malatya 5’nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası açılış programına katıldı.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sanat Merkezi Fuaye alanında 10 ülkeden 77 yabancı, Türkiye’den ise 53 ilden 565 sporcunun yarışacağı turnuva 30 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edecek ve 30 Ağustos 2017 tarihindeki final müsabakalarının ardından yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Turnuvanın açılışında ilk olarak Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır açılış konuşması yaptılar.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’ın konuşmasının ardından konuşan Vali Kaban, bu tür etkinliklerin insanları birleştirmelerinin yanı sıra insan yeteneklerinin daha öteye gitmesine katkıda bulunduğunu ve insanların birbirlerini tanıdığını ifade ederek, bu gün burada üç kıstası bir arada bulunduran bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirtti.

Vali Kaban, 10 ülkeden katılımın olduğu Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın önemine değinerek “Özellikle bundan sonra bizim geleceğimiz olan gençlerimizin, çocuklarımızın zekâlarının gelişmesi, zekâ gelişimi ile birlikte belli prensipler dâhilinde ahlaklarının gelişmesi bu arada toplumlar arası kaynaşmaların oluşabilmesi acısından böylesi bir etkinlik önem taşıyor.

Böylesi bir etkinliğin sadece ilimizde değil tüm Türkiye’de yaygınlaşması hususunda çaba gösteren Satranç Federasyonu Başkanına teşekkürü bir borç biliyoruz. İlimizde de böylesi bir etkinlikle ilimizin hem tanıtımına hem çocuklarımızın bir araya gelmesine vesile olan değerli Büyükşehir Belediyesine ve onun değerli Başkanına buradan teşekkür etmeyi borç biliyoruz. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda da bu tip insanları bir araya getiren, zekâ geliştiren ve toplulukları, toplumları bir arada tutan etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum.”dedi.

Turnuva Vali Kaban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’ın hamlesi ile başladı, Vali Kaban, sporcuların masalarını gezerek bir süre sohbet edip başarılar diledikten sonra buradan ayrıldı.

Bakmadan Geçme