Mahallelik Projesi Toplantısına Sarıcıoğlu Mahallesi İle Devam Edildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcİ, Battalgazi Belediyesi tarafından uygulanan 'Mahallelilik Projesi' kapsamında Sarıcıoğlu Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcİ, Battalgazi Belediyesi tarafından uygulanan ‘Mahallelilik Projesi’ kapsamında Sarıcıoğlu Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Tüfenkci, şehrin güvenliğinin her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek, “Devletin asli görevlerinden birisi de güvenliği sağlamaktır” dedi.

 

Battalgazi Belediyesi tarafından uygulanan ‘Mahallelilik Projesi’ kapsamında Sarıcıoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, belediye başkan yardımcıları ile mahalle muhtarları ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Burada konuşan Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, Mahallelik Projesinin önemine vurgu yaparak, “Mahalle Müzesi ve Mahallelik Projesi, Komşuluk Projesi hakikaten Türkiye’ye rol model olacak bir proje. Bu Türkiye için değil, diğer Avrupa ülkelerine, Asya ülkelerine rol model olacak. Çünkü İnsanlar birlikte yaşadığı, yüksek binalar çıktığı andan itibaren komşuluk ilişkileri biraz zayıfladı. Komşuluk ilişkilerini bir araya getirmek, insanları kaynaştırmak, yani bir olmak böyle bir projenin sonucu olacak. Türkiye’nin buna çok ihtiyacı var” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, muhtarların katılımcı belediyecilik anlayışı kapsamında önemli bir yerinin olduğunu belirterek,” Muhtarlarımızla biz memleketimizi daha çağdaş, modern anlamda bir belediyecilik hizmetleri ile tanışması noktasında, bizim olmazsa olmazımız olan katılımcı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtarlarımızın bizimle olan yakın ilişkilerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz muhtarları tarif ederken ‘Muhtarlar demokrasimizin pınarı’ olduğunu söylüyoruz. Demokrasi bir nehir ise o nehri besleyen kollar muhtarlarımızdır” ifadelerini kullandı.

 

Battalgazi Belediyesi’nin tüm birimlerinin hizmet noktasında büyük gayret ve çaba içerisinde olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Tüm birimlerimiz kendi alanlarında büyük gayret ve çaba içerisindedirler. Bizlerde Battalgazi’yi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında gayret içerisindeyiz. Kısa zaman içerisinde gerek yaptığımız yatırımların bütçeye oranı Türkiye’de yüzde 70’tir. Gelirinin yüzde 70’i yatırıma ayrılan bir kurumsal bütçedir. Ayrıca Resmi ajanslardan alınan hibe ve kredilerle aldığımız katkıyla bunu değerlendirdiğimizde bütçemizin 2-3 katı yatırım yaptığı ortaya çıkıyor. Buda netice itibariyle sahaya yansıyor” diye konuştu.

 

Başkan Gürkan, Mahallelik Projesi’nin önemine dikkat çekerek, “Bizim mahalle kavramında temel espiri nedir? Komşuluk ilişkileridir. Küçüğün büyüğe saygısıdır, komşuların sıkıntılarının paylaşılmasıdır. Sevinçlerinin paylaşılmasıdır. Mahallede yürüdüğün zaman güvende olmaktır. Geçtiğimiz günlerde TOKİ bir karar aldı. ‘Bundan sonra biz TOKİ olarak yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda mahallelik esasına göre bir düzen kuracağız’ dediler. Dolayısıyla bizim çalışmamız TOKİ’ye rol model olmuştur. Bu mahallelik kavramı olmazsa, şehirler yaşanamayacak duruma gelir. Onun için komşuluk ilişkilerine çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, mahallelerde bulunan parklarda ortaya çıkan sorunların yine mahalle baskısı ile ortadan kaldırılacağını söyledi. Başkan Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak mahallelerde ve parklarda yaşanan sorunları çözmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

 

Vali Ali Kaban’da şehirlerin her geçen gün nüfus olarak büyüdüğünü belirterek, bu kapsamda ilgili kurumların önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Vali Kaban, “Daha önceki başkanımızın bir araya getirdiği kahvaltında yine bu konuyu konuşmuştuk. Yurt dışında mastır yaptığımda, konu özellikle toplum polisliğinin geleceği hususuydu. Toplum polisliğinin geleceğini incelerken de karşıma çıkan en önemli kavramda mahallelik kavramıydı” diyerek, mahallelik olgusu ve komşuluk ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

 

Son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, şehir güvenliğinin her şeyden önce geldiğini kaydederek, “Devletin asli görevlerinden birisi de güvenliği sağlamak. Bunun için biz terörün üzerine bu denli gidiyoruz” dedi.

 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olayına değinen Bakan Tüfenkci, “Bilinsin ki kökleri kazınana kadar bu mücadele amansız bir şekilde devam edecek. 8 şehidimiz oldu, 56 teröristi etkisiz hale getirdik. Daha da mücadelemiz devam ediyor. Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz. Sınırın dışında da eğer tehlike geliyorsa, nasıl Suriye’deysek nasıl sınırın dışına kadar kovalıyorsak bundan sonra da bulundukları her ine girmek için hem Allah’a hamdolsun milli, yerli silahlarımız var, hem de yeni bir terörle mücadele konseptimiz var” diye konuştu.

 

Terörle mücadelenin yanı sıra uyuşturucu ile de mücadele ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci, gençleri her türlü bağımlılıktan kurtarmak için gayret gösterdiklerini belirterek, gümrük kapılarında yakaladıkları uyuşturucu miktarının 80 yılın zirvesine çıktığını ifade etti. Gümrüklerde 23 tona yakın çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Artık kapılarda bu kaçakların veya uyuşturucuların sıkı denetiminden dolayı güzergah değiştirdiklerini, farklı bir güzergahlara saptıklarını görüyoruz. Gerek İçişleri Bakanlığı gerekse bizim bakanlığımızla birlikte kaçak ve uyuşturucuyla mücadelemizi son yılların zirvesine çıkarttık ve orada her türlü teknik cihazları kullanıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme