Madencilik sektörü 2023 hedeflerine birlikte koşacak

Madencilik sektörü 15 milyar dolar ihracat hedefinin yol haritasını birlikte belirleyecek

Türkiye'nin ihracatta katma değerli sektörlerinden, 2023 yılı için 15 milyar dolar ihracat hedefi belirlemiş olan Madencilik sektörü, 2023 hedeflerinin önündeki sorunların çözümü, 15 milyar dolar ihracat hedefinin yol haritasını belirlemek için büyük bir çalıştaya hazırlanıyor.

 

Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katılımıyla Antalya'da 24-26 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan "Madencilik Çalıştayı"ndan azami verim almayı hedefleyen Madencilik Sektörü, Bursa'da "Madencilik Çalıştayı" hazırlık toplantısı düzenledi.

 

Madencilik Çalıştayı’na 3 bakanın katılımı bekleniyor

 

“Madencilik Çalıştayı”na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı bekleniyor.

 

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, T. Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği ve sektörün diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sektörün öncelikli sorunları belirlendi ve Çalıştay öncesinde bu konularda hazırlık yapmak üzere teknik komiteler kuruldu.

 

Madencilik sektörü tek ses hareket edecek

 

"Madencilik Çalıştayı"nda maden sahalarında ruhsat güvenliği, sosyal ruhsat, maden mevzuatında yaşanan sıkıntıların ele alınacağını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "Hazırlık toplantımızın en önemli çıktılarından biri de, Madencilik sektörü olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve önyargıları yıkmak için Madencilik Sektörünün tek ses olarak hareket etmesi konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

 

Türkiye'den Maden ihracatının sadece hammadde olarak gerçekleşmediği bilgisini paylaşan EMİB Başkanı Kaya şöyle devam etti: "Türkiye'deki madenlerden camdan inşaat demirine, seramikten ebatlı mermere kadar katma değerli birçok ürün üretiliyor, bu ürünler 200'ün üzerinde ülkeye ihraç edilerek ülkemize 4.5 milyar dolar döviz kazandırılıyor. Bu hususların kamuoyunda daha yüksek perdeden dillendirilmesi konusunda Madencilik Sektörü olarak mutabık kaldığımız verimli bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdik."

 

Çalıştay hazırlık toplantısına kimler katıldı?

 

Bursa'da düzenlenen "Madencilik Çalıştayı" hazırlık toplantısına; Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya,Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen, TMD İkinci Başkanı ve TÜMMER YK Üyesi Ali Emiroğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Selahattin Çınar, Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Mehmet Çelikkol, İsmet Bektaş, Ayhan Orhan, Hakkı Arslan, Abdurrahman Şener, Serdar Sungur, Denetim Kurulu Üyesi Fahri Öztürk, TÜMMER YK Üyesi ve İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Metin Mercan, TÜMMER Yönetim Kurulu Yd. Üyesi Osman Çağrı Uysal, TÜMMER Genel Sekreteri Esin Ozgan, Madencilik Sektörü temsilcileri İbrahim Alimoğlu, Adnan Demirel ve Prof. Dr. Faruk Çalapkulu katıldı.

 

Madencilik Çalıştayı'nda; Türk Madencilik sektörünün gelişmesini, büyümesini ve ülkemiz kaynaklarının daha verimli, sürdürülebilir şekilde işletilmesini sağlamak, Madencilik sektörünün Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde mevzuat kaynaklı yaşadığı sorunları görüşmek üzere ilgili Bakanlık yetkililerinin katılımları ile çözüm önerilerini tartışmak üzere Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde; Ege Maden İhracatçıları Birliği, T. Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, Agrega Üreticileri Birliği, Aydın Sanayi Odası, Ege Bölgesi Madenciler Derneği, Çanakkale Madenciler Derneği, Seramik Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Derneği’nin katılımıyla Antalya’da 24-26 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

Bakmadan Geçme