Madalya avcıları

2017 yılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları açısından yine başarılarla dolu geçti.

Ülkemizin sporcu ve branş sayısı bakımından en büyük kulüplerinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, başarılarla dolu bir yılı daha geride bıraktı. 32 aktif branşı, binlerce sporcusu ve yüzlerce antrenörüyle dev bir eğitim kurumu niteliğindeki Büyükşehir Belediyespor, 2017 yılında 35’i uluslararası toplam 283 madalya ve 71 kupa kazandı. 97 altın, 63 gümüş, 123 bronz madalya alan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, 24 birincilik kupasını da müzesine götürdü.

5 branşta 9 altın madalya

Çiçek Akyüz, Yunanistan’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nda ve Balkan Şampiyonası’nda, Esra Akbulut,  Avrupa Tekvando Kulüpler Şampiyonası’nda, Efe Cetiz artistik buz pateninde Avusturya’daki ISU Cup of  TYREL, Hollanda’daki Minikler Challenge Cup ve Slovenya’daki Skate Celje’de, Yasemin Ecem Anagöz, Gürcistan'daki Uluslararası Okçuluk Turnuvası ve Ukrayna'daki Zolota Osin Yarışması’nda, genç atlet Ahmet Kasap ise Romanya'daki düzenlenen 47. Balkan Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Gümüşler Ahmet ve Kerim’den

Ahmet Kasap, İstanbul'da düzenlenen Balkan Gençler Salon Atletizm Şampiyonası'nda, Tuncay Besler,  3. Uluslararası Gençler Balkan Güreş Şampiyonası'nda, engelli atlet Kerim Elyaz, Paris Open'da 100 metrede ve Londra'daki Dünya Paralimpik Şampiyonası'nda uzun atlamada ikincilik kürsüsüne çıktı. Yasemin Ecem Anagöz, Avrupa Gençler Okçuluk Kupası, Lowland Okçuluk 4.etap, Dünya Kupası ve  Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda  bronz madalyaları İzmir’e getirdi. Mehmet Ali Kılıç, Balkan Tekvando Şampiyonası’nda, Simge Erensayın Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda, Gülhan Atasever ve Onur Taştan, İngiltere'de yapılan Avrupa Görme Engelli Judo Şampiyoansı'nda, Cansın Tosuner Alman ya’da düzenlenen Gençler Brandenburg GYM City Open'da, Aybukü Aktuna ise Gürcistan'da organize edilen Uluslararası Okçuluk Turnuvası'nda  üçüncülüğü elde etti. Diğer yandan  Ahmet Kasap, Belarus’taki U20 Salon Atletizm Yarışmaları’nda Gençler Salon Türkiye Rekoru’nun yeni sahibi oldu.

Üç kategoride şampiyonluk geldi

İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2017 yılında üç farklı branşta ise bir üst lige çıkma mutluluğu yaşadı. Ampute Futbol 1.Ligi'nde İzmir'i temsil eden Ampute Takımı, 91 kez rakip fileleri havalandırdı ve gol yemeden Süper Lig’e yükseldi. Buz Hokeyi 1. Ligi'nde Süper Lig bileti gelirken, bayan voleybolcular da TVF 2.Ligi'nde başarılı sonuçların altına imza atarak tarihinde ilk kez 1.Lige yükselmenin mutluluğunu yaşadı.

Buzda 39 madalya, 9 kupa

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 yıl önce Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda hizmete aldığı Buz Sporları Salonu da meyvelerini vermeye devam etti. 2017 yılında 16 altın, 9 gümüş ve 14 bronz madalya alan Büyükşehirli buz patencileri, takımlar kategorisinde 2 kez birincilik, 5 kez ikincilik, 2 defa da üçüncülük kürsüsüne çıktı. Hokey takımları da miniklerde ikinci, yıldızlarda üçüncü oldu.

Milli takıma 9 İzmirli

İzmir Büyükşehir Belediyespor, sualtında da başarılı sonuçların altına imza attı. Büyükşehir Belediyespor Kadın Sualtı Ragbi takımı, gol yemeden bir kez daha şampiyon olurken, kızlar Avrupa Şampiyonlar Kupası’nda ülke tarihimizin en iyi derecesini elde ederek beşinci oldu.  Büyükşehir, Finlandiya'da düzenlenen 10. Sualtı Ragbisi Avrupa Şampiyonası'nı kadınlar ve erkeklerde beşinci bitiren ay-yıldızlı ekibimize ise 9 sporcu gönderdi.

Murat Kaptan, Barış Şendemir ve Alp Baranok’tan oluşan İzmir Büyükşehir Belediyespor Sualtı Görüntüleme Takımı, İstanbul'da düzenlenen ve ülkemizin en prestijli sualtı görüntüleme yarışmalarından biri olan, 17. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali'nde üç ayrı kategoride 2 birincilik ve 1 ikincilik aldı.

Bakmadan Geçme